Bijgewerkt: 28 februari 2024

Amstelveense jongeren naar Peru

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-10-2008

In het kader van een jongerenuitwisseling zijn op zaterdag 18 oktober 2008 tien jongeren met vier begeleiders voor twee weken vertrokken naar partnerstad Villa El Salvador, Lima, Peru.

Al meer dan tien jaar heeft Amstelveen een officiële stedenband met Villa El Salvador (Lima, Peru). Voor het eerst vindt in dit kader een jongerenuitwisseling plaats. Tien jongeren uit Peru bezochten twee weken Amstelveen en tien Nederlandse jongeren zijn nu voor eenzelfde periode naar Villa El Salvador.

Thema van de uitwisseling is jongerenparticipatie. De groep werkt aan twee projectvoorstellen: een fietsplan voor Villa El Salvador om de fiets als vervoermiddel te promoten en een plan voor een radioprogramma in Amstelveen om de participatie van jongeren hier te verbeteren.

Xplore is een subsidieprogramma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar.

Via Xplore kunnen zij op uitwisseling gaan, vrijwilligerswerk doen en stage lopen in ontwikkelingslanden. Xplore wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken/Ontwikkelingssamenwerking. De afdeling Internationaal van het Nederlands Jeugdinstituut /NJi voert Xplore uit, samen met Plan Nederland (www.xplore.nl).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.