Bijgewerkt: 25 juni 2024

Amstelveense mantelzorgers bezochten het Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-11-2017

Op vrijdag 10 november 2017 was het de Dag van de Mantelzorg. Een dag, waarop heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje zet! Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks, of inspirerend. Het thema is net als vorig jaar 'Mantelzorg doe je samen'. Een breed thema, waarin het waarderen van mantelzorgers centraal staat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn: 'Ik heb heel veel respect voor mantelzorgers. Vaak combineren zij de zorg voor hun naasten met werk, studie en gezin. Dit kan behoorlijk zwaar zijn. En toch doen ze het met liefde. Als gemeente vinden we het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen waar nodig. De focus ligt komende periode op jonge mantelzorgers. We gaan kijken hoe we hen beter kunnen ondersteunen'


Een dag eerder organiseerde Mantelzorg & Meer diverse activiteiten voor Mantelzorgers. Donderdag 9 november 2017 stond er een rondleiding bij Museum Jan van der Togt op het programma.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De aanwezige mantelzorgers luisteren naar het verhaal van wethouder Brandes in het Museum Jan van der Togt


Wethouder Welzijn Jeroen Brandes (PvdA) sloot aan bij de rondleiding en benadrukte hoe waardevol mantelzorgers zijn voor hun naasten en daarmee ook voor de gemeente. Amstelveen kent vele mantelzorgers. De 975 geregistreerde mantelzorgers hebben deze week, als blijk van waardering, een bedankbrief met kleine attentie van de gemeente ontvangen. Ook worden ze tijdens de Week van de mantelzorg extra in het zonnetje gezet door Mantelzorg & Meer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Tomas Hillebrand - projectleider tentoonstellingen vertelt over de collectie van het Museum Jan van der Togt aan de mantelzorgers


Mantelzorger maar nog niet geregistreerd? Mantelzorgers van wie de verzorgde in de gemeente Amstelveen woont en die niet bekend zijn bij Mantelzorg & Meer kunnen zich aanmelden via www.mantelzorgenmeer.nl of via info@mantelzorgenmeer.nl. Mantelzorgers die dit doen voor 15 december 2017 ontvangen als nog de bedankbrief en attentie van de gemeente. Mantelzorg & Meer richt zich op een adequate ondersteuning van mantelzorgers in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, zodat zij in staat zijn de zorg aan hun naaste te verlenen, zolang zij dit kunnen en wensen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.