Bijgewerkt: 28 maart 2024

Amstelveense ondernemers positief over Amstelveen als vestigingsstad

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
24-06-2015

Amstelveense ondernemers waarderen de bereikbaarheid en de bedrijfsomgeving en de veiligheid. Het zijn resultaten van de Ondernemerspeiling Amstelveen, een grootschalig onderzoek, dat de tevredenheid meet onder lokale bedrijven en instellingen. In een benchmark met vergelijkbare gemeenten in de Randstad scoort Amstelveen op nagenoeg alle onderwerpen als beste.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2015)

De resultaten van de ondernemerspeiling kunt u hier bekijken


De uitkomsten laten een positieve tendens zien. Van de 6.500 ondernemers hebben 529 de enquête ingevuld. Ondernemers beoordeelden Amstelveen op bedrijfsomgeving, bereikbaarheid, dienstverlening, contact, vergunningen en het ondernemersklimaat. Op basis van de resultaten voert Amstelveen een aantal verbeterpunten uit. Ondernemers geven aan onvoldoende op de hoogte te zijn van initiatieven en ondersteuning vanuit de gemeente. De komende tijd brengt de gemeente het programma ZAAI, speciaal voor startende ondernemers en ZZP-ers meer onder de aandacht. Ook haar inspanningen om de kantorenleegstand terug te dringen wil de gemeente nu onder de aandacht brengen.

Wethouder Maaike Veeningen (D66): “Natuurlijk ben ik blij met de mooie scores. Zeker in vergelijking met andere gemeenten doet Amstelveen het goed. Uiteraard kijken we hoe het nog beter kan. Zo werken we aan het verminderen van de regeldruk en het verder verbeteren van de dienstverlening.” De resultaten van de ondernemerspeiling zijn terug te vinden op de website www.waarstaatjegemeente.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.