Bijgewerkt: 26 mei 2024

Amstelveense ouderen genoten in ANNA

Nieuws -> Informatief

Bron: Participe/Amstelveenweb.com
28-09-2018

Op donderdagmiddag 27 september 2018 werd door de Stichting Gouden Dagen een bijeenkomst georganiseerd voor Amstelveense 60-plussers in ANNA. Stichting Gouden Dagen is het goede doel voor ouderen. Hun missie is het bestrijden van eenzaamheid. Zij zetten daarbij in op het bereiken van ouderen die niemand weet te bereiken, met name de groeiende groep zelfstandig wonende ouderen (92 %). Onder hen, vooral onder de 80-plussers, groeit de eenzaamheid het snelst.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg verwelkomt de Amstelveense senioren in ANNA


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

In ANNA zijn er vooral alleenstaande oudere vrouwen, die ook volgens de statistieken veel last hebben van het alleen zijn


De tientallen senioren kregen livemuziek te horen en er waren gratis drankjes en hapjes beschikbaar. Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Jan Romme directeur van de Stichting Gouden Dagen hebben de aanwezigen toegesproken. De bijeenkomst voor de senioren werd in het kader van de landelijke actie 'De week tegen de eenzaamheid' gehouden op verschillende locaties in Amstelveen en de actieweek duurt nog tot 6 oktober 2018. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Jan Romme de directeur van de stichting Gouden Dagen is heel blij met de grote opkomst
en vindt de kerk-bier combinatie eigenlijk niet zo'n gek idee


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het gratis bier en hapjes uitdelen in een kerk vinden de dames ook een zeer goede vondst


Meer informatie vindt u op de website van Participe Amstelland (www.Participe-Amstelland.nu) de organisatie voor welzijn en maatschappelijk werk in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Participe Amstelland wil dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Zij versterken inwoners bij belangrijke levensgebeurtenissen en stimuleren buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.