Bijgewerkt: 26 mei 2024

Amstelveense politiek is voor de heropbouw van de St. Urbanuskerk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-09-2018

De fractievoorzitters van alle politieke partijen van Amstelveen zijn op dinsdagavond 18 september 2018 bij elkaar geweest om met elkaar te spreken over de brand van de St. Urbanuskerk.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het dak van het schip is door de brand van de St. Urbanuskerk ernstig verwoest en daardoor is ook het interieur zwaar beschadigd


De fractievoorzitters betuigen hun medeleven met de parochianen, de omwonenden en andere direct betrokkenen bij de brand in de St. Urbanuskerk van afgelopen zaterdag. Zij vinden het verschrikkelijk voor de inwoners van Bovenkerk én voor alle andere Amstelveners. Tegelijkertijd spraken zij hun waardering uit voor de inzet van de brandweer. De fractievoorzitters sluiten zich aan bij de inzet van het college van burgemeester en wethouders om tot heropbouw van de St. Urbanuskerk over te gaan.

Tijdens de extra vergadering heeft burgemeester Eenhoorn de fracties uitgebreid bijgepraat over de stappen die nu worden genomen, zoals de start van een onafhankelijk onderzoek naar de watervoorziening bij de aanvang van de brandbestrijding. Ook aan de orde was de beveiliging van de kerk en het veilig maken van het terrein rondom de kerk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.