Bijgewerkt: 4 december 2023

Amstelveense reizigers pleiten voor beter alternatief Amstelveenlijn

Nieuws -> Informatief

Bron: Bewonerscommissie Theems
28-06-2016

Waar de politiek zijn keuze al gemaakt heeft, is er vanuit de Amstelveense bevolking en de reizigers het pleidooi om deze keuze te heroverwegen. Voornaamste struikelblokken zijn de toegankelijkheid en de sociale veiligheid. Een actiegroep uit Amstelveen en Buitenveldert heeft inmiddels al meer dan 6500 handtekeningen opgehaald onder de reizigers, onder andere via de petitie ‘Red-de-route-van- sneltram -51’ op internet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Tram 51 in Westwijk


Zij zullen deze op dinsdag 5 juli 2016 aanbieden bij de Stadsregio in Amsterdam. De reizigers zitten niet te wachten op station Zuid als eindpunt voor de Amstelveenlijn, daarnaast is de nieuwe tram ook niet toegankelijk voor scootmobielen. De overstap zorgt, dat andere reizigers met beperkingen ook minder snel voor de regiotram zullen kiezen. Deze bezwaren zal de actiegroep ook naar voren brengen in de Regioraad. Ook andere Amstelveners hebben bij de actiegroep al aangegeven de regioraad te gaan bezoeken. Onder meer, omdat er de gegronde vrees is dat er na de ombouw naar de ongelijkvloerse kruisingen, problemen zullen ontstaan met de sociale veiligheid. Deze vrees bestaat met name bij de ombouw naar verdiept liggende haltes bij de Sportlaan, Kronenburg en Zonnestein.

De actievoerders willen de Stadsregio ook op een ander punt wijzen. Doordat de toegankelijkheid in het gedrang komt, voldoet het project niet aan VN-regels. Dit betekent, dat individuele getroffenen, bijvoorbeeld zij die aangewezen zijn op een scootmobiel, hier protest tegen aan kunnen tekenen. Op dit moment worden de juridische wegen daartoe verder onderzocht. Kortom reizigers en inwoners uit Amstelveen en Buitenveldert leggen zich nog niet neer bij de ombouw van de Amstelveenlijn zoals die nu gepland staat en zullen dit op 5 juli duidelijk kenbaar maken bij de vergadering van de Regioraad in Amsterdam.

Een ieder die dit initiatief ondersteund roepen wij op om ook op 5 juli 2016 om 18.30 uur aanwezig te zijn bij de vergadering van de Stadsregio in de Raadzaal van het Stadhuis van de Gemeente Amsterdam. Actiegroep ‘Red de route van sneltram 51’ en verontruste inwoners van Amstelveen. Lees ook: http://amstelveenlijn.nl/actueel/


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.