Bijgewerkt: 28 juni 2022

Amstelveense vrijmetselaars trakteren kinderen in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: ZHA
19-05-2016

Op donderdagochtend 19 mei 2016 heeft de Voorzittend Meester van Vrijmetselaarsloge Eendracht, Rob ter Keurs, een bijzonder cadeau aangeboden aan de Amstelveense gemeenschap. Jeroen Brandes (PvdA) wethouder van gemeente Amstelveen nam, als vertegenwoordiger van de gemeente, het geschenk in ontvangst. Ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan trakteert de loge kinderen in Ziekenhuis Amstelland op magie.

Het cadeau betreft een ‘magische’ training voor de pedagogisch medewerkers en verpleegkundigen in Ziekenhuis Amstelland door de organisatie Magic Care. Het belangrijkste doel van Magic Care met haar 30 goochelaars is het bijdragen aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkelingen van zieke kinderen. Door kinderen in hun kracht te zetten kunnen zij weer kind zijn, zorgeloos en speels. Met deze training kan het verpleegkundige personeel zelf de kinderen goocheltrucs leren. De kinderen krijgen een doosje met trucs en gaan onder begeleiding oefenen. Als de kinderen het onder de knie hebben, kunnen zij hun ouders, het bezoek en de verpleging laten zien wat zij allemaal kunnen.

Foto Amstelveen
(Foto ZHA - 2016)

Vlnr.: N.J. de Bruijne van Loge Eendracht, Marlies Greve voorzitter Magic Care, Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn, Rob ter Keurs Voorzittend Meester van Vrijmetselaarsloge Eendracht en Ida Zwaan, manager Vrouw en Kind centrum Ziekenhuis Amstelland


Rob ter Keurs: “Op deze manier hopen we, dat de kinderen, ondanks hun ziekte, toch even kunnen stralen. Wij hopen met dit soort initiatieven als vrijmetselaren een bijdrage te leveren aan een betere samenleving.” Wethouder Jeroen Brandes: “Een verblijf in het ziekenhuis is, zeker voor kinderen, al vervelend genoeg. Het mooie van dit soort initiatieven is, dat de kinderen niet alleen wat afleiding krijgen, maar ook nog eens de kans krijgen iets te leren waarmee ze zelf weer andere mensen kunnen vermaken.”

Marlies Greve, voorzitter Magic Care: “Voor het zieke kind is het aanleren van een truc het doel, maar voor het verplegend personeel kan het een middel zijn om te werken aan de verbetering van de sociaal/emotionele ontwikkeling van het kind. “Ida Zwaan, manager Vrouw & Kind centrum Ziekenhuis Amstelland: “Namens de kinderen die hier verpleegd worden heel hartelijk dank! Dit geeft onze medewerkers een kans om op een ontspannen manier de kinderen af te leiden van hun ziek zijn.”

Vrijmetselaars: vrijdenkers die zichzelf ontwikkelen en een betere samenleving nastreven, Vrijmetselaars zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, onafhankelijk van enige politieke, of religieuze beweging. Het streven van iedere vrijmetselaar is om permanent aan zichzelf te ‘bouwen’, daardoor beter en bewuster in onze samenleving te functioneren en voor anderen en voor zichzelf in het dagelijkse leven meer betekenis te hebben.

Heeft u belangstelling? Op 22 juni 2016 organiseert Eendracht een informatieavond. Ontvangst vanaf 19:00 uur. Adres: Amstelveenseweg 168-170, 1182 HK Amstelveen. Website: www.eendracht.org / telefoon: 06-46616396.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.