Bijgewerkt: 19 januari 2022

Amstelveense vrijwilligers Veilig Verkeer Nederland onderscheiden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-07-2013

Dinsdag 9 juli 2013 heeft de burgemeester van Amstelveen, de heer Van Zanen, op het raadhuis een gemeentelijke onderscheiding (Bronzen Legpenning) uitgereikt aan de heer Johannes Cornelis Hazebroek (Hans) en een oorkonde aan de heer Jacob Martinus Jonker (Jaap). Beide heren hebben in mei hun werkzaamheden bij Veilig Verkeer Nederland neergelegd.

De heer Hazebroek verrichtte sinds 1997 intensief als vrijwilliger werkzaamheden bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen Amstelland. In 1997 is de heer Hazebroek begonnen met het geven van cursussen aan ouderen, bedoeld om hen een beter inzicht te geven in het verkeer. De heer Hazebroek nam de theorie- en praktijkexamens af en adviseerde de deelnemers over hun verkeerskennis en rijgedrag.

vvn Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Vlnr.: Hans Hazebroek, burgemeester Jan van Zanen en Jaap Jonker na de uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding


Sinds 2000 regelde de heer Hazebroek het Praktisch Verkeersexamen in de groepen 8 van Amstelveense basisscholen. Hij gaf de ouders instructies die langs het traject de verrichtingen van de kinderen beoordeelden. En hij zorgde vooraf in de klassen voor de instructie van de kinderen.

Ook deed hij de keuring van de fietsen. Sinds 2000 gaf hij opfris (verkeers)cursussen aan ouderen die voor het eerst gingen rijden met een scootmobiel. De heer Hazebroek was sinds 2000 secretaris van de afdeling Amstelveen Amstelland bij Veilig Verkeer Nederland.

De heer Jonker was de afgelopen 7 jaar penningmeester in het dagelijkse bestuur van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen Amstelland. Ook heeft hij zich ingezet om bij zoveel mogelijk scholen de "dode hoek" lessen in het onderwijspakket te krijgen. De kinderen begrepen hierdoor, wat de bestuurder van een vrachtwagen kan zien en vooral wat niet. Daarnaast ondersteunde de heer Jonker bij werkzaamheden bij het Praktisch verkeersexamen, de BOB-campagne en de campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.