Bijgewerkt: 29 november 2021

Amstelveense wijkkranten worden gereduceerd

Nieuws -> Cardanus

Bron: Stichting Cardanus
20-01-2011

In maart 2011 gaan de wijkkranten voor Amstelveen-Noord en -Midden voortaan verder als één wijkkrant. De wijkkrant verschijnt 5 keer per jaar. Voor deze uitgave is Stichting Cardanus verantwoordelijk.

Met een oplage van 35.000 kranten per editie, waarvan 28.000 huis aan huis bezorgd en de overige aangeboden in herkenbare krantendisplays, zal de wijkkrant voldoen in een grote behoefte aan buurtnieuws. Stichting Cardanus zal met deze nieuwe krant samen met de website www.buurtpersbureau.nl  (BPA) de Amstelveners bedienen met klein en groot, kort en lang Amstelveens wijknieuws.

Wijkkrant Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het logo van de Wijkkrant Amstelveen


Stichting Cardanus zal de wijkkrant zal huis aan huis bezorgen in de wijken: Randwijck, Elsrijk, Uilenstede-Kronenburg, Bankras-Kostverloren, Stadshart, Patrimonium, Oude Dorp, Keizer Karelpark, Groenelaan en Buitengebied.

In de wijken Bovenkerk, Waardhuizen-Middenhoven en Westwijk komt de wijkkrant niet huis aan huis, maar wordt beschikbaar gesteld in herkenbare krantendisplays in wijkcentra en winkelcentra. Deze wijken behouden hun eigen huis-aan-huiswijkkranten: Nota Bene Bovenkerk, Gondelkoerier en Westwijk Info.

De wijkkrant nieuwe stijl zal bestaan uit zestien pagina’s in vier katernen:

-Twee voor het wijknieuws uit Amstelveen-Noord en –Midden.

-Een katern met achtergronden van breder Amstelveens nieuws.

-En tot slot een katern met kunst en cultuur en activiteiten voor jong en oud. Door layout en lettertype onder handen te nemen is het karakter van de krant van deze tijd. Herkenbaarheid en leesbaarheid zijn - ook in de nieuwe stijl - gebleven.

Hans de Weers, opbouwwerker van Stichting Cardanus, licht het waarom en hoe van de nieuwe wijkkrant als volgt toe:

'Door de toegenomen populariteit van snelle, digitale media, vermindert de hoeveelheid kopij voor het papieren krantenmedium. Daarbij moest een kostenbesparing worden doorgevoerd. Hierdoor zagen we ons voor de taak gesteld na te denken over een andere wijkkrant. Ook hebben we de kans gegrepen om de samenwerking met www.buurtpersbureau.nl  (BPA) tot volle wasdom te brengen. Beide activiteiten worden dit jaar zoveel mogelijk op elkaar afgestemd.'

De nieuwe wijkkrant en BPA zullen vanaf maart 2011 Amstelveners nog beter informeren over bijzondere mensen, ontwikkelingen en activiteiten in hun wijk of buurt. Daarbij leent de wijkkrant zich als tastbaar, papieren medium uitstekend voor de belichting van achtergronden van het nieuws en staat op de snelle BPA-site het actuele, korte nieuws.

De Stichting Cardanus is met een aantal medewerkers betrokken bij de projecten wijkkrant en BPA. Maar het zijn de vrijwilligers - ‘buurtjournalisten’ uit Amstelveen - die beide media extra bijzonder maken. Sommigen doen het al meer dan 15 jaar: ze zijn echt goud waard voor deze media!”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS