Bijgewerkt: 1 april 2023

Amstelveense woningen uit de jaren 1930 energiezuiniger maken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-10-2017

Op vrijdagochtend 3 november 2017 organiseert Duurzaam Amstelveen, Villa Randwijck en New NRG een EnergieOntbijt in opdracht van de gemeente Amstelveen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om van 9 tot 11 uur ideeën en tips uit te wisselen over verduurzaming van hun jaren 1930 woning. Het ontbijt is deze keer op de nieuwe locatie van wijkonderneming Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10 in Amstelveen.

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid: 'Na drie proefprojecten van de EnergieOntbijten zien we, dat het gesprek over duurzaamheid in Amstelveen op gang komt. Daarom heb ik besloten de energieontbijten voort te zetten. Doel is mensen met interesse in duurzaamheid bij elkaar te brengen, samen initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren. In Randwijck staan veel huizen uit de jaren 1930 en daar leeft de vraag: ' hoe kan ik mijn huis verduurzamen, zonder het karakteristieke uiterlijk van de woning aan te tasten?' Tijdens dit ontbijt geven enkele professionals hier tips over. Het is ook interessant voor bewoners van andere jaren 1930 woningen, zoals in Elsrijk en Patrimonium.”


Woonhuizen in Amstelveen uit 1935


Sprekers zijn: Reinier Schneider van het Regionaal Energieloket over groene kansen in de wijk, Dave van Dongen van Greentec Sense over zonnepanelen, dakpannen en andere duurzame oplossingen, Matthijs Bourdrez van Solar Sedum over de combinatie van zonnepanelen en een groen dak en Carina Dijkhuis, aanjager van het Duurzaamheidsfonds in Amstelveen over de mogelijkheden van dit fonds. Aan deelname aan het ontbijt zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden. Wilt u ook mee-ontbijten en aan het gesprek deelnemen? Meld u aan via de nieuwe coördinator van het EnergieOntbijt: Jacqueline Quarles van Ufford, jrvquarles@gmail.com . U bent van harte welkom en kunt inlopen vanaf 08.30 uur. Kijk eens ook rond op Milieu Centraal, Energielabel.nl/woningen of op verbeteruwhuis.nl naar de mogelijkheden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.