Bijgewerkt: 25 mei 2024

Amstelvener aangehouden op verdenking van zedendelict

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Hollands Midden
29-07-2011

Sassenheim- Politie Hollands Midden heeft een 72-jarige man uit Amstelveen aangehouden. De man wordt verdacht van het onzedelijk betasten van een 8-jarig meisje uit Sassenheim. Op donderdag 28 juli 2011 rond 14.00 uur spreekt een onbekende oudere man een meisje en haar vriendin aan in Sassenheim.

Hij lokt ze mee naar het in de buurt gelegen Ter Weegen Park. Daar betast hij het 8-jarige meisje. Thuis vertelt ze wat er is gebeurd en haar ouders bellen de politie. De politie kamt direct na de melding de omgeving uit, maar de man wordt niet meer aangetroffen. Het politieteam met ondersteuning van de rechercheurs van de Sociale Jeugd en Zedenpolitie van Politie Hollands Midden, start een onderzoek.

Het onderzoek

Het signalement van de verdachte komt overeen met een melding van een meisje, dat begin juli is aangesproken door een oudere man bij de toiletten van een horecagelegenheid, eveneens in Sassenheim. De man lokt haar mee naar een toilet.

Doordat de vader van het meisje snel naar haar op zoek ging, heeft de verdachte vermoedelijk geen kans gezien het meisje onzedelijk te betasten. De politie heeft beelden opgevraagd, waarop het mogelijke vervoermiddel van de man te zien is. Samen met zijn signalement wordt dit verspreid onder de politieagenten in de regio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.