Bijgewerkt: 9 december 2022

Amstelvener is aangehouden in Alkmaar

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Noord-Holland Noord
07-02-2011

Den Helder-Alkmaar- Nadat er eerder in de nacht (omstreeks 01.30 uur) was ingebroken in een boekhandel aan de Vrede en Vrijheid in Den Helder, waarbij de daders een toegangsdeur open braken en sigaretten buit maakten, kwam omstreeks 04.15 uur op zondag 6 februari 2011 melding, dat er werd ingebroken bij een groothandel aan de Laanenderweg in Alkmaar.

In een muur van het pand bleek een gat te zijn gemaakt. Uit de groothandel werden ook sigaretten ontvreemd. Bij het pand zag de politie een bestelauto staan waarvan de bestuurder bij het zien van de politie er met gedoofde lichten vandoor ging.

Onderweg stapte de bijrijder uit de auto en ging er rennend vandoor. Even verderop zette de bestuurder de bus aan de kant en ging er ook rennend vandoor. Hij kon na een korte zoektocht worden achterhaald. Het ging om een 40-jarige man uit Amstelveen.

De bestelbus werd in beslag genomen. Hierin lagen een grote hoeveelheid sigaretten. De bus is vermoedelijk gestolen. De eigenaar wordt door de politie geïnformeerd. De politie is bezig met het verhoor van de verdachte. Het onderzoek richt zich op de tweede verdachte en op de vraag of deze verdachten ook verantwoordelijk zijn voor de diefstal in Den Helder.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.