Bijgewerkt: 28 maart 2024

Amstelvener is aangehouden in verband met plofkraak in Twello

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
24-09-2016

De politie Oost-Nederland heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 23 september 2016 vijf mannen aangehouden na een plofkraak in Twello. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt, of de mannen mogelijk verantwoordelijk zijn voor meerdere plofkraken. Rond 04.00 uur kwam de melding van de plofkraak aan de Dorpsstraat bij de Rabobank binnen. Er bleken twee pinautomaten tot ontploffing te zijn gebracht. De ravage bij het bankgebouw was enorm. Getuigen zagen, dat de verdachten er op scooters vandoor gingen. De EODD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) kwam ter plaatse om vast te stellen, of de situatie veilig was. Toen dit het geval bleek, startte de politie meteen een uitgebreid onderzoek op en rondom de plaats van de plofkraak.



Kort na de plofkraak kon de politie in een woning in Twello vijf verdachten aanhouden. In de woning werd onder andere de buit van de plofkraak aangetroffen. Hierop zijn alle vijf de mannen direct aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het gaat om twee mannen van 31 en 44 uit Twello, een 24-jarige man uit Amstelveen, een 27-jarige man uit Amsterdam en een 26-jarige man uit Diemen. Zij zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie is nog op zoek naar de twee (motor)scooters die bij de kraak gebruikt zijn. Ook sluit de politie niet uit dat er een busje gebruikt kan zijn. Een politiehelikopter is ingezet om boven en rondom Twello te zoeken naar deze voertuigen. Ziet u (motor)scooters en/of een bus die ergens gedumpt zijn, of in een wijk staan, waar ze niet thuis lijken te horen, bel dan met de politie via 0900-8844.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.