Bijgewerkt: 15 juni 2024

Amstelvener is aangehouden op verdenking van afpersing

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
01-04-2016

Een 22-jarige inwoner van Amstelveen is donderdag 31 maart 2016 aangehouden op verdenking van afpersing. Hij meldde zich zelf op het politiebureau. Dinsdag 22 maart hield de politie in deze zaak een 27-jarige verdachte aan in Haarlem. AVROTROS Opgelicht besteedde deze week aandacht aan de zaak. Verschillende slachtoffers sloten één, of meerdere telefooncontracten af, nadat hen een vorstelijke beloning door ronselaars in het vooruitzicht was gesteld. In een aantal gevallen moest ook een dure laptop, Apple MacBook Pro op afbetaling worden gekocht. De telefoons, laptops en de contracten moesten ze inleveren bij de ronselaars

Sekssites. De ronselaars adverteerden hiervoor o.a. op sekssites. De ronselaars beloofden, dat zij er zorg voor zouden dragen, dat de contracten dezelfde dag nog ongedaan gemaakt zouden worden. Het tegendeel was het geval en de slachtoffers bleven met torenhoge schulden achter. De beloning bleef uit en soms rekenden de ronselaars met vals geld af. In een aantal gevallen zijn de slachtoffers bedreigd.

Sprong van drie hoog. Bij een aanhoudingsactie van de politie op 22 maart 2016 trof de politie de 22-jarige verdachte niet aan in Amstelveen. De 27-jarige verdachte verbleef die ochtend in Haarlem en sprong van drie hoog naar beneden om zich te onttrekken aan de aanhouding. Via Burgernet kreeg de politie een melding, dat de man zich in een parkje ophield. Na de aanhouding is hij naar het ziekenhuis overgebracht met onder andere rugletsel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.