Bijgewerkt: 4 december 2022

Amstelvener wint iPad2 in bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
30-09-2011

Op vrijdag 30 september 2011 ontving de heer René Janssen een gratis iPad uit handen van Christine Kempkes, directeur van de Bibliotheek Amstelland. De heer Janssen won de iPad, omdat hij de gelukkige winnaar is van een prijsvraag rondom de eBooks eregalerij tijdens de beurs Manuscripta, traditioneel de opening van het nieuwe literaire seizoen.

ipad  Amstelveen
(Foto Victor van Honk - 2011)

Christine Kempkes, directeur Bibliotheek Amstelland overhandigt de iPad2 aan René Janssen


In de eBooks eregalerij bieden de bibliotheken in Nederland 25 klassiekers uit de Nederlandse literatuur aan, zoals de Camera Obscura en Max Havelaar, verrijkt met achtergrondinformatie en beeldmateriaal. De eBooks zijn door iedereen kosteloos te downloaden via een iPad-app of de website www.ebooks-eregalerij.nl .

De iPad2 prijs werd beschikbaar gesteld door Stichting Bibliotheek.nl die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de digitale bibliotheek in Nederland. De eregalerij is in mei 2011 gelanceerd door de Stichting Bibliotheek.nl samen met het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL).De eBooks eregalerij is één van de eerste producten van de digitale bibliotheek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.