Bijgewerkt: 19 mei 2024

Amstelveners mogen een kunstwerk van Klaas Gubbels kiezen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-06-2019

Speciaal voor de kunstroute ARTZUID Annex Amstelveen staan er beelden van de bekende beeldend kunstenaar Klaas Gubbels op de Bovenkerkerkade. De gemeente kan één beeld aankopen om in Amstelveen te behouden. Inwoners van Amstelveen kunnen vanaf vandaag kiezen welk kunstwerk de gemeente gaat kopen.

'Buitenkunst is van heel Amstelveen. Het staat in de buurt en is toegankelijk voor iedereen. Het is daarom belangrijk inwoners te betrekken bij kunst en cultuur. Ik hoop dat inwoners massaal gebruik maken van de mogelijkheid om te stemmen. Zodat we straks een door Amstelveen gekozen werk van beeldend kunstenaar Klaas Gubbels in onze gemeente hebben staan.' – aldus Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Inwoners van Amstelveen kunnen vanaf 7 juni 2019 kiezen welk kunstwerk van Klaas Gubbels de gemeente moet kopen


Hoe werkt het? Inwoners kunnen uit vier beelden kiezen. Daarbij maken ze ook nog kans op mooie prijzen. Stemmen kan via www.amstelveen.nl/klaasgubbels. Na het invullen van postcode en huisnummer kan een keuze worden gemaakt. Kans maken op de prijzen kan door het achterlaten van een e-mailadres. Voor inwoners zonder internet is er de mogelijkheid hun keuze per post kenbaar te maken. Het antwoordformulier is te vinden in de eerstvolgende edities van AmstelveenZ magazine (7 juni) en het Amstelveens Nieuwsblad (12 juni). Meedoen kan t/m 10 juli 2019.

Onder de inzendingen verloot de gemeente éénmaal een miniatuur van een kunstwerk en tien door Klaas Gubbels gesigneerde ARTZUID Annex Amstelveen catalogi. Het gekozen kunstwerk komt op de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk. Deze wijk heeft de minste kunst per inwoner. Slechts 1 op 7.364. Dit is in vergelijking met bijvoorbeeld de wijk Groenelaan waar er 1 op de 981 staan erg weinig. Daarnaast ontving de gemeente verzoeken uit de buurt om de toegangsweg van de wijk te voorzien van kunst. De beelden zijn op de Bovenkerkerkade nog tot 15 september 2019 te bewonderen tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.