Bijgewerkt: 27 februari 2024

Amsterdam Airport Schiphol is de beste luchthaven in Europa

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
23-09-2010

Britse zakenreizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie 'Best Airport in Europe 2010'. Coen Reinders, lid van het Management Team van Schiphol Group nam de prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de Business Traveller Awards ceremonie, die maandagmiddag plaats vond in Londen. De andere genomineerden in de categorie 'Best Airport in Europe' waren de luchthavens van Londen, München en Zürich.

Schiphol Amstelveen
(Bron Amsterdam Airport Schiphol - 2010)

Stand-up comedienne Jenny Eclair en Coen Reinders, lid van het Management Team van Schiphol Group met de Business Traveller Award 2010


Na thuismarkt Nederland is Groot-Brittannië de belangrijkste markt voor Schiphol. Alleen al in het eerste halfjaar van 2010 reisden ruim 3,1 miljoen passagiers uit Groot-Brittannië via Schiphol. "We zijn er bijzonder trots op dat de Britse zakenreizigers ons voor de 21e maal belonen met deze prestigieuze prijs.

Vanuit onze ambitie van Europe's preferred airport streven we er voortdurend naar het reisproces te optimaliseren en daarin innovatieve toepassingen aan te brengen. Zo hebben we in augustus de Holland Boulevard geopend, waar passagiers aangenaam kunnen verblijven, nieuwe energie opdoen en genieten van de Nederlandse kunst, cultuur en literatuur. Je kunt er een boek lezen of muziek luisteren in de Airport Library, de eerste bibliotheek ter wereld op een luchthaven", aldus Reinders.

In de komende winterdienst, die loopt van 31 oktober 2010 tot en met 26 maart 2011, zijn 7 luchtvaartmaatschappijen actief tussen Groot-Brittannië en Schiphol. Het betreft KLM, British Airways, BMI Baby, Cityjet, easyJet, Flybe, en Jet2.com. Alle in totaal 18 bestemmingen worden meerdere malen per dag aangevlogen, waardoor passagiers kunnen kiezen uit ruim honderd vluchten per dag naar het Britse continent.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.