Bijgewerkt: 22 februari 2024

Amsterdam Inbusiness kantoor geopend

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amsterdam / Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
11-10-2008

Sinds 1 januari 2008 is de regionale samenwerking op het gebied van internationale marketing en acquisitie tussen de vier gemeenten Amsterdam, Almere, Amstelveen en Haarlemmermeer officieel van start gegaan.

De regionale samenwerking moet leiden tot een professionele marketing en acquisitieorganisatie, die door een actieve gezamenlijke strategie zoveel mogelijk vestigingen van buitenlandse bedrijven aantrekt in Amsterdam Metropolitan Area. Daarnaast is het beleid gericht op het behoud van de al gevestigde bedrijven en op het faciliteren bij uitbreidingen.

Inbusiness  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Hilde van de Meer, Managing Director Amsterdam Inbusiness verwelkomt de aanwezigen


Inbusiness  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam tijdens zijn toespraak


Inbusiness  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder van Amstelveen, Jan-Willem Groot vertelt over de regionale samenwerking


Inbusiness  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Burgemeester van Haarlemmermeer, Theo Weterings spreekt de aanwezigen toe


Inbusiness  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere aan het woord


Dit samenwerkingsverband is tot stand gekomen n.a.v. afspraken op de Noordvleugelconferentie 2007, en per 1 januari 2008 officieel van start gegaan. Op 10 oktober 2008 werd de nieuwe gezamenlijke ontvangstruimte in het World Trade Center Amsterdam officieel geopend door de burgemeester van Amsterdam Job Cohen, wethouder van Amstelveen, Jan-Willem Groot, burgemeester van Haarlemmermeer, Theo Weterings en burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma.

Voortaan zullen de gemeenten zich internationaal presenteren onder één gezamenlijke organisatienaam: Amsterdam Inbusiness. Alle gezamenlijke internationale promotie wordt gebrand onder I amsterdam.

Inbusiness  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Met een glaasje champagne wordt het samenwerkingsverband tussen de vier gemeenten bezegeld


De burgemeester van Amstelveen kon niet naar Amsterdam komen en daarom kwam wethouder Economische zaken en Werkgelegenheid, Jan-Willem Groot naar het openingsfeest in het WTC gebouw aan de Stravinskylaan. Iedere burgemeester heeft een toespraak gehouden, maar ook wethouder Groot sprak de aanwezigen toe:

'Het idee, om als metropool gezamenlijk een gastvrije en representatieve ruimte op te zetten, is een lang verwachte wens. Voor internationale bedrijven, die kiezen voor Amsterdam, bestaan gemeentegrenzen eigenlijk niet'.

'U weet, als geen ander, dat een bedrijf, dat zich vestigt in Amsterdam, Almere, Haarlemmermeer of Amstelveen en vaak ook veel verder, zich wereldwijd profileert, als zijnde gevestigd in Amsterdam. Vorig jaar is vanuit de Noorvleugel een belangrijke eerste stap gezet. Internationaal profileren we ons, als Amsterdam Metropolitan Area'.

'De vier wethouders EZ van onze gemeenten hebben als uitvloeisel daarvan de koppen bij elkaar gestoken en besloten, dat de Foreign Investment Agencies, die ieder van onze vier gemeenten afzonderlijk had, in één organisatie zijn ondergebracht. Vanaf 1 januari 2008 is de formele samenwerking gestart: met één jaarplan en één budget. Vanaf vandaag gaat het regioteam de wereld in, vanuit één organisatieteam: Amsterdam Inbusiness'.


'Dit betekent:

-Géén verwarring meer wie wie is, als we samen in het buitenland zijn;

-Dat ieder van ons wereldwijd namens Amsterdam Metropolitan Area spreekt;

-We ons allen internationaal profileren vanuit het merk, I Amsterdam;

-En bovenal, dat bedrijven vanuit een one-stop-shop: Amsterdam Inbusiness, bediend worden'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.