Bijgewerkt: 4 december 2022

Amsterdam Woods Festival 2016

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdam Woods
16-06-2016

Amsterdam Woods Festival dekt opnieuw de tafel voor een smakelijke culinaire line-up onder de bomen in het Amsterdamse Bos. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2016 kan het publiek uitgebreid genieten van een à la carte driegangendiner in restaurantsetting, verzorgd door restauranthouders van Hotel de Goudfazant en Lof. Ook is er een divers aanbod van foodtrucks met streetfood uit alle windstreken. Alle producten zijn zoveel mogelijk bereid met lokale, duurzame en biologische ingrediënten.

Pop-up restaurant In de Achtertuin. Amsterdam Woods Festival opent twee dagen het pop-up restaurant 'In de Achtertuin' in het Amsterdamse Bos. Rogier Klooster van Hotel de Goudfazant en Sander Louwerens van Lof en Citroën uit Amsterdam serveren een à la carte driegangenmenu met per gang de keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Sander Louwerens stond meer dan 20 jaar aan het hoofd van de keuken van Lof. Rogier Klooster is bedrijfsleider van het welbefaamde Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord. Klooster en Louwerens nemen het stokje over van restaurant Rijsel, dat vorig jaar zijn deuren opende op Amsterdam Woods Festival. Het restaurant was het gehele festival uitverkocht.Streetfood uit alle windstreken. Een divers aanbod van foodtrucks voorziet in culinaire hoogstandjes uit alle windstreken. Alle foodtrucks bereiden hun producten zoveel mogelijk met lokale, duurzame en biologische ingrediënten. Er is Libanese Manousheh, echte Berlijnse curryworst, overheerlijke falafel, Aziatische fusiongerechten, en maiskolven naar Jamaicaans en Mexicaans recept. Publiek, dat het graag dichter bij huis zoekt, zet zijn tanden in biologische friet van handgesneden aardappelen, rechtstreeks van de boer. Ook voor een heerlijk kopje koffie, of een ijsje tjokvol fruit en vitamientjes, kun je op Amsterdam Woods Festival terecht. Bezoekers die blijven overnachten beginnen gezond aan de dag met een portie bio-brinta.

Biologische wijnen, speciaalbier- en cocktailbar. Op de culinaire line-up van Amsterdam Woods Festival staat meer dan food. Er zijn heerlijke biologische wijnen van Vinoblesse: van verfrissend, fruitig wit en echte rosé tot spannend, vol rood. Maar liefst acht soorten speciaalbier van Gulpener maken hun entree op Amsterdam Woods Festival. Meesterbrouwers van Gulpener geven speciale biercolleges. Bij de cocktailbar mixen bezoekers hun favoriete cocktail. Ze hebben de keuze uit negen frisdranken, waaronder rabarberlimonade en Apfelschrole van Fritz Kola, drie soorten ijsthee, rum, gin en wodka.

Amsterdam Woods Festival is een kleinschalig, duurzaam en intiem festival op een prachtige, groene locatie in het Amsterdamse Bos. De eerste editie vorig jaar is bijzonder lovend ontvangen door bezoekers en pers. Ook belandde het festival direct op de shortlist (top 10) van de European Festival Awards, in de categorieën beste kleine en beste nieuwe festival. Amsterdam Woods Festival presenteert gevestigde acts en nieuw talent uit binnen- en buiteland, muziekdocumentaires in samenwerking met IDFA at Melkweg en een verrassende culinaire line-up. Optredende artiesten zijn o.a.: Daniel Norgren, Sticky Fingers, Jeremy Loops Eefje de Visser, My Baby, Ultimate Painting, Palmbomen II Live, Liima, Marble Sounds, PAUW, Phil Cook, De Likt, zZz en Bent van Looy.

Kaartverkoop en meer informatie

Een weekendticket is te koop voor € 70,- (€ 89,50 inclusief overnachting op Camping het Amsterdamse Bos), een dagticket kost € 40,-. CJP-pashouders betalen € 65,- voor een weekendticket. Tickets zijn te koop op www.amsterdamwoods.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.