Bijgewerkt: 22 februari 2024

Amsterdam Woods Festival in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdam Woods Festival
07-04-2015

Het Amsterdamse Bos maakt dit jaar plaats voor een nieuw meerdaags live muziekfestival: 'Amsterdam Woods Festival'. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015 kan de echte muziekliefhebber volop genieten van nationale en internationale artiesten, waaronder The Veils, I Am Kloot, Josef Salvat en Mister & Mississippi. Ook kan men genieten van muziekdocumentaires geprogrammeerd door IDFA en Melkweg en culinaire hoogtepuntjes onder de bomen van het bos. Een kleinschalig festival met een internationale uitstraling, dat mensen van alle leeftijden samenbrengt met een gezamenlijke passie voor muziek. Om alvast goed in de stemming te komen wordt het terrein al op vrijdag 28 augustus geopend en kunnen bezoekers genieten van verschillende muziekdocumentaires en een semi-akoestisch optreden.

Foto Amstelveen
(Bron Amsterdam Woods Festival - 2015)

In bomen van het bos opgehangen brandende lampen


Muziek

De muziek op het Amsterdam Woods Festival bestaat uit een mix van nieuwe en toonaangevende (alternatieve) indie, pop- en rockmuzikanten uit binnen- en buitenland. Dit zijn enerzijds artiesten uit die in eigen land al gevestigd zijn en nu internationaal ook steeds meer bekendheid krijgen. Artiesten die je als het ware kunt ‘ontdekken’. Daarnaast bestaat de line-up uit artiesten die al langer meedraaien, maar die al geruime tijd niet meer in Nederland zijn geweest of net een nieuw album hebben uitgebracht. De eerste 14 namen van de line-up zijn bekend!

Een band die bekend staat om hun ijzersterke, goudeerlijke en emotioneel geladen nummers zijn The Veils. Deze indie rockband uit Londen beloofd een optreden met een flinke dosis drama en bezetenheid. Een Engelse band die zowel ingetogen en romantisch kan zijn, als overtuigend kan rocken is I Am Kloot, met fijne, breekbare en poëtische poprocksongs. De 25 jarige Josef Salvat zingt vrolijke elektronische popnummers waar soms zware en donkere teksten achter schuilen, waarmee hij de bitterzoete realiteit van het leven omschrijft.

Van eigen bodem is de Utrechtse indie folkband Mister & Mississippi, die in razend tempo de harten van vele indie- en folk liefhebbers in Nederland heeft veroverd en dit nu ook internationaal doet. Al bijna 15 jaar is Alamo Race Track een geliefde Nederlandse indierockband, waarvan het nieuwe album Hawks onlangs lovend werd ontvangen. Ze zingt al vanaf ze kan praten, maar ontdekte de muziek pas echt in haar turbulente tienerjaren. Kovacs heeft een donkere, rauwe stem, wat haar onderscheidt van veel andere artiesten. De Zweedse My en IJslandse Bubba toeren sinds vijf jaar de wereld rond met hun hedendaagse folk, onder de naam My Bubba en zullen zorgen voor zwoele klanken in de zomeravond. Een band die internationaal zijn voetsporen heeft achtergelaten met opzwepende indiepop met een rauw randje is Intergalactic Lovers.

Energieke garagerock en de nodige entertainmentskwaliteiten, Afterpartees beloven een knallend optreden te verzorgen. Zo ook de jonge mannen van de garagepop band Palio Superspeed Donkey. Ze namen twee jaar om te werken aan hun debuutalbum en zijn terug met een groter en volwassen geluid. Maar liefst vier singles op de radio en lovende recensies, Douglas Firs weet blues, americana en folk te verenigen in sterke popsongs. Een band die meteen opvalt is Nelson Can.

Deze Deense punk-funk meidenband heeft met alleen zang, drums en bas een krachtige minimalistische sound. Van Hydrogen Sea worden grote dingen verwacht, het Brusselse duo heeft een eigenzinnige sound met een buitengewone atmosfeer. Ten slotte wordt Amsterdam Woods Festival verrijkt met de folk, rock en blues zanger Kim Churchill. Hij staat bekend om zijn dynamische optredens, waarbij hij zijn fantastische gitaarspel combineert met bas, drum, percussie, tamboerijn en mondharmonica.

Muziekdocumentaires

Bij het Amsterdam Woods Festival draait het om de gehele muziekbeleving. Daarom worden er op het Amsterdam Woods Festival naast muziek ook muziekdocumentaires vertoond, die speciaal worden geselecteerd door IDFA en de Melkweg. Op kleedjes, kussentjes en zitzakken kan men lekker knus bij elkaar gaan zitten en genieten van nog niet (grootschalig) in Nederland vertoonde muziekdocumentaires. Deze zullen zo veel mogelijk worden aangevuld met inleidingen en/of optredens van artiesten.

Camping

Op nog geen tien minuten lopen afstand van het festival terrein ligt Camping het Amsterdamse Bos, waar festivalgangers met open armen worden ontvangen. Festivalgangers kunnen er aan het eind van de avond voor kiezen om in hun eigen bed te gaan slapen, maar ze kunnen ook gebruik maken van de camping, die zowel tent-staanplaatsen, stacaravans als huisjes aanbiedt.

Kaartverkoop

Het terrein opent op vrijdag 28 augustus 2015 vanaf 17u en op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vanaf 12 uur. Er zijn zowel dag- als weekendtickets te koop. Weekendtickets voor Early Birds en CJP pashouders zijn € 65, reguliere weekendtickets zijn € 70, waarbij alle weekendbezoekers de vrijdagavond cadeau krijgen. De dagtickets voor de vrijdag zijn € 20, zaterdag en zondag € 37,50 en gaan later pas in de verkoop. Campingplekken zijn te reserveren via www.campingamsterdamsebos.nl. Kijk voor de laatste nieuwtjes en tickets op www.AmsterdamWoods.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.