Bijgewerkt: 15 april 2024

Amsterdam viert feest met KLM in 2013

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
10-12-2012

In 2013 viert Metropool Amsterdam feest. Talloze organisaties in de stad bereiken historische mijlpalen in dit jaar, die gevierd gaan worden met bezoekers en inwoners van Amsterdam. KLM is trots om als hoofdsponsor en official carrier een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de feestelijkheden, ook aan boord.

Jubilea zijn onder andere 400 Jaar grachten, 125 jaar Koninklijk Concertgebouw Orkest, 40 jaar Van Gogh museum en de opening van het Rijksmuseum. Peter Hartman, President & CEO of KLM: 'Wat de grachten zijn voor Amsterdam, is de kleur blauw voor KLM. KLM verbindt Amsterdam met de rest van de wereld via de luchthaven Schiphol.

Jaarlijks reizen 29 miljoen passagiers met KLM, waarvan 9 miljoen met eindbestemming Amsterdam. En van alle medewerkers die wereldwijd actief zijn, wonen velen in Amsterdam en omgeving. KLM’ers zijn daarmee waardevolle ambassadeurs voor Amsterdam en Amsterdammers voor KLM.


Grotere kaart weergeven Amsterdam

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam: ' De samenwerking tussen KLM en Amsterdam is van groot belang voor de stad. KLM en Amsterdam zijn sterke merken, typisch Nederlands en wereldwijd herkenbaar. Mede dankzij KLM heeft Amsterdam alle mogelijkheden om van 2013 een bijzonder jaar te maken.'

Amsterdam en KLM zijn twee ijzersterke merken, onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bijzondere festiviteiten illustreren de rijke historie van Amsterdam, en verbinden ook het verleden met het heden en de toekomst. Ook KLM combineert al bijna een eeuw pioniersgeest met de huidige kennis en ervaring om zo op een innovatieve manier een duurzame toekomst zeker te stellen.

Amsterdam heeft zich tot doel gesteld in 2020 de meest duurzame metropool ter wereld te zijn. KLM speelt daarin een belangrijke rol met haar kwalitatief hoogwaardige netwerk, haar economische functie in de regio en haar voortrekkersrol in het verduurzamen van de luchtvaart.

dc2 Amstelveen
(Bron KLM - 2012)

De DC-2 PH-AJU 'Uiver' van KLM landt op Schiphol op 21 november 1934 na de gewonnen vliegrace in Melbourne, Australië. Het was een tweemotorig vliegtuig voor 14 passagiers, gebouwd door de Douglas Aircraft Company, dat in 1934 in productie werd genomen. De KNILM (Koninklijke Nederlandsch-Indische Luchtvaart Maatschappij) kocht drie exemplaren. Het toestel werd geassembleerd door de KLM-TD in Rotterdam, Waalhaven


Met ruim 200 vliegtuigen, 171 bestemmingen en 240.000 vliegbewegingen verbindt het netwerk van KLM alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Amsterdam en is daarmee een stimulans voor de Nederlandse economie.

Op 7 oktober 1919 werd de ‘Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën’ (KLM) opgericht. KLM bestaat in 2013 dus 94 jaar. Daarmee is KLM de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld. Kijk ook op de Official site KLM and Amsterdam2013Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.