Bijgewerkt: 25 juni 2024

Anneke van Giersbergen in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
10-03-2012

De media zijn het erover eens. Everything Is Changing is een pareltje. Zowel in binnen- als buitenland komen recensenten superlatieven tekort voor het nieuwe album van Anneke van Giersbergen. En terecht. De Brabantse schone geldt al jaren als een van de beste zangeressen van ons land, is even professioneel als sympathiek en zoals ze met haar nieuwste langspeler bewijst, een ware muzikale duizendpoot.

Giersbergen Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

Anneke van Giersbergen (1973) is de voormalige zangeres van de Nederlandse progressieve / alternatieve rock band The Gathering die ze in 2007 verliet


De clubtour bevat nog maar een paar optredens, waaronder P60 op 22 maart 2012. Eind april is het dan tijd voor de rest van Europa, waar haar fans smachtend op haar wachten. De immer bescheiden diva heeft het er maar druk mee. Zeker te bedenken dat er binnen niet afzienbare tijd een aantal Britse shows aan het nu al overvolle tourschema zullen worden toegevoegd.

Voordat de rest van Europa met haar aan de haal gaat, zal de voormalige leadzangeres van The Gathering haar prachtige nieuwe album in ten gehore brengen tijdens haar Nederlandse clubtour. Zelf is ze er meer dan tevreden over, zo vertelde ze Omroep Brabant: ‘‘Toen ik ermee bezig was vond ik het al helemaal te gek en nu het helemaal klaar is, heb ik echt zoiets van: dit moet echt mijn mooiste plaat worden’’.

Met The Jacks als support act belooft het een waanzinnige avond te worden. Een opkomende en zeer talentvolle band én een zangeres van wereldformaat die zichzelf keer op keer weet uit te vernieuwen. (Tekst: Terry Ros)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.