Bijgewerkt: 25 juni 2022

Aparte rokersruimte in P60

Nieuws -> P60

Bron: Amstelveens Weekblad
26-06-2008

De horeca ziet het aanstaande rookverbod met rasse schreden naderen. Het Amstelveense poppodium P60 heeft er een bijzondere oplossing voor gevonden om rokers binnen de deur te houden. P60 gaat op het interne balkon een speciale rookruimte inrichten die voorzien is van een biertap. Bezoekers kunnen daar al rokend met behulp van een speciale chipkaart eigenhandig een biertje tappen.

Biertap Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Biertap in P60


Het personeel hoeft daardoor de ruimte niet in en blijft zo gevrijwaard van de schadelijke rook. „De biertap is al aanwezig," zegt Chris Dekker, hoofd communicatie vanP60.„En hij wordt ook al gebruikt. Helaas lukt het niet om de rokersruimte al op 1 juli gereed te hebben. Dat zal pas te in P60 aan het begin van het nieuwe seizoen het geval zijn."

Het idee is van een tap in een afgescheiden ruimte is uitgewerkt samen met Heineken. „Heineken ziet ons als een vooruitstrevend podium, vandaar dat zij ons hiervoor hebben uit­verkoren. Wij zien het als een primeur voor Europa, zelfs voor de hele wereld," klinkt Dekker weinig bescheiden.

Hij verwacht dat deze aanpak elders navolging gaat krijgen. „Bezoekers vinden het vaak wel leuk om zelf bier te tappen, zeker onder invloed van de komst van thuistaps. In de ruimte is plaats voor ongeveer vijftig rokers. Jongeren onder de zestien jaar mogen niet tappen. Dat wordt gereguleerd bij de verkoop en het opladen van de chipkaarten. Bezoekers moeten zich daarbij legitimeren om aan te tonen dat ze minstens 16 jaar oud zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.