Bijgewerkt: 3 december 2023

Appartementen op locatie melkfabriek Nes aan de Amstel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-11-2008

In de Nota van Uitgangspunten(NvU) voor de Melkfabriek Nes aan de Amstel hebben B en W aangegeven dat zij vooral willen bouwen voor de locale behoefte. Uitgangspunt is dat een ontwikkelaar vier startersappartementen, veertien luxe appartementen en een vrijstaande woning kan bouwen op de locatie Amsteldijk Zuid 173-177.


Melkfabriek  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De voormalige Melkchocoladefabriek Hollands Glorie aan de Amsteldijk-Zuid, waar 14 luxe appartementen worden gebouwd


De vier starterswoningen moeten in beheer komen bij een corporatie waarmee de gemeente een prestatieafspraak heeft. De corporatie kan de woningen in overeenstemming met de huurprijswet verhuren, in eerste instantie aan Nessers. De veertien luxe appartementen zijn levensloopbestendig en ze moeten de gebruikelijke prijs voor appartementen met een oppervlakte van 95 – 110 m2 hebben. Voor de appartementen heeft de ontwikkelaar aangegeven Nessers een voorkeursbehandeling te geven.

Wethouder Wonen, Remco Pols: ‘Dit in een mooi plan dat in nauw overleg met de Dorpsraad tot stand is gekomen. Deze ontwikkeling biedt extra kansen voor Nessers op een woning in hun vertrouwde omgeving’.

Ook bevat de NvU uitgangspunten over het bouwen binnen de dorpskarakteristiek. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de nieuwbouw aan beide zijden van de locatie aansluit op de naastgelegen woningen. Centraal in het plan komt een industrieel herkenningspunt, dat geïnspireerd is op het verleden als melkfabriek .

Het parkeren voor de geplande woningen op deze locatie gebeurt op eigen terrein.

Nu breekt de periode aan waarin een ieder en in het bijzonder de Dorpsraad kan reageren op de NvU. B en W organiseren ook een inloopavond. De inkomende reacties verwerkt het college in een Nota van Beantwoording en deze weegt de gemeenteraad mee als zij vervolgens besluit over de NvU.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.