Bijgewerkt: 16 juni 2024

Appartementen van Luttickduin in Westwijk krijgen deuropeners

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-12-2015

De gemeente Amstelveen investeert ruim 10.000 euro in een collectieve woonvoorziening voor de terrasappartementen aan Luttickduin in Westwijk. De Vereniging van Eigenaren(VVE) kan hierdoor begin 2016 automatische deuropeners laten aanbrengen, waardoor bewoners met een rollator langer thuis kunnen blijven wonen.

Volgens de huidige regels van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kan voor een woonvoorziening alleen een individuele aanvraag gedaan worden. De gemeente Amstelveen is echter van mening, dat praktische oplossingen centraal moeten staan en werkt daarom bij wijze van proef hieraan mee. Bij de appartementen zijn 20 elektrische deuropeners nodig om het gehele complex goed toegankelijk te maken. De totale investering bedraagt ongeveer € 40.000. De gemeente draagt 25% bij, oftewel ruim € 10.000.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Herbert Raat (VVD) (4de van links) wethouder Wonen en Zorg met de leden van de Vereniging van Eigenaren voor het appartementencomplex Luttickduin op 28 december 2015


Herbert Raat (VVD) wethouder Wonen en Zorg: 'Amstelveners willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis wonen. Door te investeren in automatische deuropeners krijgen de 110 bewoners van de 70 woningen aan Luttickduin een woning die levensloopbestendig is, dichtbij winkelcentrum Westwijk. Ook is er de lift met schuifdeuren aanwezig en is de garage bereikbaar via een lift. Kortom, alles is geregeld om hier goed en lang te blijven wonen. Daarnaast is het waarschijnlijk ook goedkoper om de aanpassingen in één keer te verrichten dan alle aanvragen individueel te beoordelen en te plaatsen. Ik roep VVE’s met dezelfde uitdagingen op zich te melden bij het Amstelveenloket’.

Voorzitter VVE, de heer Blaas: ’Wij zijn blij met de snelle actie van de gemeente. Als het meezit gaan de deuren van onze appartementen vanaf februari automatische voor onze bewoners open’.  

In de motie ‘right to challenge’ heeft de gemeenteraad het college opgeroepen om met voorstellen te komen om initiatieven van inwoners mogelijk te maken. Deze collectieve aanvraag Wmo is hier een mooi voorbeeld van. Omdat meerdere mensen gebruik maken van de deuropeners zou het niet eerlijk zijn, dat de eerste bewoner die de opener toegekend krijgt via de Wmo, daarvoor een eigen bijdrage moet betalen en anderen niet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.