Bijgewerkt: 19 januari 2022

Appartementencomplex Vijverblok krijgt ook elektrische deuropeners

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-07-2016

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen:

Eind 2015 heeft de gemeente geïnvesteerd in een collectieve woonvoorziening voor de terrasappartementen Luttickduin. De Vereniging van Eigenaren (VvE) kon middels een subsidie begin 2016 automatische deuropeners laten aanbrengen, waardoor het appartementencomplex levensloopbestendig is geworden. Ik heb destijds andere VvE’s in Amstelveen opgeroepen bij problemen van toegankelijkheid binnen hun appartementencomplex zich bij ons te melden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Twee elektrische deuropeners van FAAC bij een deuropening in een wooncomplex in Amstelveen


De VvE van het appartementencomplex Vijverblok aan het Veenendaalplein heeft zich na deze oproep tot de gemeente gewend en heeft een beschikking in ontvangst mogen nemen met daarin opgenomen dat zij 25%, in totaal € 2.689, gesubsidieerd krijgen voor het aanbrengen van elektrische deuropeners.

Inmiddels zijn op 28 juni 2016 door het college nadere subsidieregels voor het toegankelijk kunnen maken van woongebouwen vastgesteld. Deze regels zorgen ervoor, dat de gemeente subsidie kan verstrekken voor voorzieningen die bijdragen aan de toegankelijkheid van woongebouwen. De subsidie bedraagt per VvE 25% van de subsidiale kosten, met een maximum van circa € 10.000,-en een subsidieplafond van € 50.000,-. Hiermee wordt het voor steeds meer ouderen in Amstelveen die langer thuis willen blijven wonen, ook daadwerkelijk mogelijk gemaakt.

Met vriendelijke groet, Herbert Raat wethouder ZorgAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.