Bijgewerkt: 18 mei 2024

Applicatie om de veiligheid in de horeca te vergroten

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
10-10-2012

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft op 10 oktober 2012 met staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie de app Veilige Horeca, gelanceerd. Deze unieke tool is ontwikkeld met subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie en helpt horecaondernemers de veiligheid in hun zaak te vergroten.

De app heeft betrekking op de thema's Overvallen, Inbraak, Interne fraude, Agressie, Afpersing en Mensenhandel. Gebruikers van de app kunnen per thema een checklist doen en krijgen daarna hierover tips en adviezen die ze naar zichzelf kunnen mailen. Ondernemers worden op deze manier nog bewuster van de veiligheidsrisico's in hun horecabedrijf. De lancering van de app vond plaats in de Week van de Veiligheid.

teeven Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2012)

Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland en Fred Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie bij de startknop van de Veilige Horeca applicatie


Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland: "De emotionele en financiële gevolgen van criminaliteit zijn voor ondernemer, medewerkers en gasten enorm. Daarom investeert KHN samen met de overheid in advies, maatregelen en campagnes om criminaliteit in de horeca terug te dringen. Stilstaan bij veiligheid betekent dat je voor jezelf in kaart brengt watje aldoet en wat je misschien nog moet doen. Daarbij is de app Veilige Horeca een modern en handig hulpmiddel."

Staatssecretaris Teeven: "Deze app lijkt me een onmisbaar attribuut voor elke horecaondernemer. Kortom: zet hem in uw telefoon. Zo heeft u dit belangrijke hulpmiddel altijd snel bij de hand!" Via www.veiligehoreca.nl  kunt u de app op uw smartphone, of tablet zetten.

Week van de Veiligheid: 8 t/m 14 oktober 2012

Elk jaar wordt in week 41 de nationale Week van de Veiligheid gehouden (dit jaar van 8 tot en met 14 oktober). Doel van de week is het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen en iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.