Bijgewerkt: 20 juni 2024

Arthur van Dijk is de nieuwe voorzitter Huis van de Nederlandse Provincies

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
08-04-2020

Arthur van Dijk is benoemd als voorzitter van het bestuur van het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) in Brussel. De Noord-Hollandse commissaris van de Koning is de opvolger van Wim van de Donk. De huidige commissaris van de Koning in Noord-Brabant vertrekt per 1 oktober 2020 naar de Universiteit van Tilburg.

Het HNP werd in 2000 opgericht door de 12 Nederlandse provincies en het Interprovinciaal Overleg (IPO). Het bestuur van deze organisatie bestaat uit 12 leden van de provincies en de voorzitter namens het IPO. Het HNP zet zich in voor de belangen van de Nederlandse provincies in Brussel en zorgt voor een goede samenwerking tussen de provincies en EU-instellingen.

Foto Amstelveen
(Bron Provincie NH - 2018)

Arthur van Dijk (1963) is de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland


De provincie Noord-Holland neemt in Brussel deel aan diverse Europese netwerken. Het doel hiervan is de belangen van de provincie in Europa te behartigen en kennis uit te wisselen. Daarnaast kan de provincie aanspraak maken op verschillende subsidieprogramma's voor bedrijven, overheden en instellingen.

Arthur van Dijk (1963) is op 7 januari 2019 geïnstalleerd als commissaris van de Koning voor de provincie Noord-Holland. Sinds 1814 gingen 16 anderen de heer Van Dijk voor in de functie van commissaris van de Koning. Een commissaris wordt voor een periode van 6 jaar benoemd. De periode kan steeds met 6 jaar worden verlengd. Als de commissaris 70 jaar wordt, moet hij met pensioen. Van Dijk studeerde straf- en fiscaalrecht op de Universiteit Leiden. Hij was werkzaam bij de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst. Van oktober 2003 tot augustus 2013 was hij VVD-wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. Van 2013 tot en met 2018 was hij algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.