Bijgewerkt: 4 december 2023

Asbest gevonden in het Oude Dorp rond oude leiding

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
07-08-2011

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

De vervuiling van de grond onder het Kerkplein in het Oude Dorp van Amstelveen, waarover het Amstelveens Nieuwsblad vorige week reeds berichtte, blijkt asbest te zijn en afkomstig van oude leidingen die bij bodemonderzoek niet zijn gevonden.

Dorpsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het Kerkplein in het Oude Dorp van Amstelveen met de gat, waar de oude afvoerpij met asbest is ontdekt


Dit heeft de gemeente de omwonenden op donderdag 28 juli 2011 in een brief laten weten. Vorige week woensdag zijn er nieuwe monsters genomen voor een uitgebreider grondonderzoeksrapport.

Dorpsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Richting de Dorpsstraat is de weg afgesloten


Uit een spoedanalyse is gebleken, dat drie van de vier monsters schoon waren. Eén kende een kleine verhoging, maar die was zo gering, dat de arbeidsinspectie toestemming heeft gegeven de werkzaamheden op die plek te hervatten. Voor een groter gebied rond de Dorpskerk dan de hoek Badlaan/ Dorpsstraat, waar deze vervuiling werd geconstateerd, staat nog een onderzoek uit.

Dorpsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De Dorpskerk van Amstelveen op zondagmiddag 7 augustus 2011


Het verdere vervolg van de werkzaamheden is gekoppeld aan de uitslag van dit aanvullend onderzoek. Die wordt binnen twee weken verwacht. Eerder vertraagden archeologische vondsten in de vorm van kindergraven de werkzaamheden in het Oude Dorp met zo'n drie weken. Volgens de laatste planning moet medio week 35 het rioolwerk klaar zijn. De verwachting is, dat het straatwerk in week 39, eind september 2011 gereed komt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.