Bijgewerkt: 29 maart 2024

Autobanden op spanning actie in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-09-2011

De gemeente Amstelveen houdt op 19, 20 en 21 september 2011 een 'band op spanning' actie. Automobilisten kunnen dan op drie locaties hun bandenspanning gratis laten controleren en indien nodig laten bijvullen. De juiste bandenspanning zorgt voor een betere rijveiligheid, een lager benzineverbruik, minder bandenslijtage en minder fijn stofuitstoot. Goed voor portemonnee en luchtkwaliteit.

De actie vindt plaats in het kader van de Europese mobiliteitsweek. Door aan te sluiten bij de landelijke actie ‘Band op spanning’ wil de gemeente Amstelveense automobilisten bewuster maken van het belang van een juiste bandenspanning.

CDA-wethouder Jan-Willem Groot van Milieu & Energie: “Met deze actie willen we Amstelveners bewust maken van de voordelen van rijden met de juiste bandenspanning. Zowel voor hun portemonnee als voor het milieu.”

Gratis, snel en makkelijk

De locaties waar automobilisten terecht kunnen zijn:

Maandag 19 september 2011, van 8.15 uur tot 17.00 uur, gratis parkeerterrein raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 BA Amstelveen;

Dinsdag 20 september 20011, van 8.15 uur tot 17.00 uur, parkeerterrein Herman Wesselink College, Startbaan 3, 1185 XP Amstelveen;

Woensdag 21 september 2011, van 11.00 uur tot 19.00 uur, parkeerterrein All Sports (bij zwembad De Meerkamp), Van der Hooplaan 237, 1185 LN Amstelveen.

Geïnteresseerde automobilisten krijgen ter plaatse instructies door medewerkers van Band op Spanning. De actie is gratis en neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Na afloop krijgen auto-eigenaren persoonlijke terugkoppeling en advies op een speciale bewaarkaart.

fietspomp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een auto met een te lage bandenspanning verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof dan onder normale omstandigheden. Maar ook een fiets rijdt ook niet zo lekker, als de bandenspanning te laag is


Veiliger, goedkoper, milieuvriendelijker

Een auto met een te lage bandenspanning verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof dan onder normale omstandigheden. Bovendien neemt de slijtage van de banden toe. Daarnaast is een auto met de verkeerde bandenspanning onveiliger door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. En een juiste bandenspanning zorgt voor minder CO2 en fijn stof uitstoot. Voor meer informatie, kijk op www.bandopspanning.nl

Europese mobiliteitsweek?

De Europese Mobiliteits Week vanaf 16 tot 22 september 2011 is een bewustmakingscampagne gericht op burgers, om ze attent te maken om van het gebruik van het openbaar vervoer, fietsen, wandelen in de Europese steden aan deze vormen van vervoer te bevorderen en te investeren in de nieuwe noodzakelijke infrastructuur.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.