Bijgewerkt: 18 mei 2024

Autodieven gearresteerd in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
05-01-2007

In de nacht van donderdag 4 januari op vrijdag 5 januari 2007 werden na een achtervolging vanuit Lijnden (gemeente Haarlemmermeer) twee verdachten van autodiefstal gearresteerd. Bij de arrestatie werd een waarschuwingsschot gelost.

De verdachten, 17 en 19 jaar, zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Agenten van de regio Kennemerland ontdekten even rond 01:00 uur een aantal verdachte auto's in de omgeving van Lijnden. Omdat de politiemensen het niet vertrouwden werd een onderzoek ingesteld. Eén van de auto's stond als gestolen gesignaleerd.

Toen ze zagen dat de bestuurder de gestolen auto achterliet en in een andere auto overstapte werd de achtervolging ingezet. Die eindigde in Amstelveen Zuid op de Sportlaan. Daar lukte het om met behulp van inmiddels gealarmeerde Amstellandse agenten de auto aan te tikken waarna deze tot stilstand kwam.

Tijdens de aanhouding die volgde werd door een agent van Kennemerland een waarschuwingsschot gelost. Beide verdachten zijn gearresteerd. De politieauto van Kennemerland raakte licht beschadigd. Rechercheurs van district West nemen het onderzoek naar de autodiefstal over. Rechercheurs van de politie Kennemerland handelen de achtervolging en het vuurwapengebruik af in opdracht van een officier van justitie van het Parket Haarlem.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.