Bijgewerkt: 14 mei 2021

Automobilist met vuurwapens gearresteerd

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
30-03-2007

Op donderdagmiddag 29 maart 2007 arresteerde de politie in Amstelveen-Zuid een 62-jarige man in een woning in de wijk Waardhuizen. De politie werd op het spoor gezet door een oplettende voorbijganger in het Brabantse Cuyck die ooggetuige was hoe de verdachte met een vuurwapen in zijn auto aan het rommelen was.

Bij de arrestatie van de verdachte, die zich tegen zijn arrestatie verzette, werden vier vuurwapens en verschillende soorten munitie aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De wijkteamrecherche van Bureau Amstelveen-Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Op een parkeerplaats langs de A-73 zag de Brabander hoe een man in een zwarte auto met een vuurwapen aan het rommelen was. Hij alarmeerde onmiddellijk de politie van Brabant-Noord die aan de hand van het opgegeven kenteken een onderzoek instelde. Toen bleek dat de auto thuishoorde in Amstelveen werd de politie Amsterdam-Amstelland gealarmeerd.

Agenten die het onderzoek in Amstelveen overnamen troffen de bewuste auto aan in de wijk Waardhuizen. Hierop werd besloten de bewuste woning binnen te treden. In de woning werden behalve de verdachte ook vier wapens en verschillende soorten munitie aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.