Bijgewerkt: 25 juli 2024

Auto's in brand op parkeerplaats in Uilenstede

Nieuws -> Brandweer

Bron: IJsbrand Terpstra
22-03-2010

In de nacht van zaterdag op zondag 21 maart 2010 zijn er op een parkeerplaats bij Uilenstede twee auto's in vlammen opgegaan. Om 00 uur 26 kreeg de brandweer Amsterdam-Amstelland een melding van autobrand.

autobrand  Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2010)

Auto's in brand in Uilenstede


autobrand  Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2010)

De brandweer heeft moeite met het bestrijden van de brand


Bij aankomst stonden beide voertuigen al in lichterlaaie. Meteen zijn er twee stralen water ingezet, maar dat hielp weinig. Dus werd en nog een slang uitgerold, daaraan werd de schuimtank bevestigd, waarmee het vuur wel gedoofd kon worden.

De brand trok veel bekijks, omdat hij in de omgeving goed te zien was, veelal studenten kwamen toch maar even een kijkje nemen. De brand onder de motorkap van één van de auto’s was slecht te bereiken, daarom werd besloten om een hydraulische spreider in te zetten. Dit is gereedschap wat meestal wordt gebruikt om mensen uit hun voertuig te bevrijden, maar ook hier kwam het goed van pas.

autobrand  Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2010)

Met de hydraulische spreider wordt de motorkap opengeknipt en dan wordt de schuim op de brandhaard gespoten


autobrand  Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2010)

Na een uur blussen is de brandweer klaar met de brand in Uilenstede


Na ongeveer een uur was de brandweer klaar met blussen en werd de schade duidelijk: beide auto’s zijn total loss. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, daar zal onderzoek naar gedaan gaan worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.