Bijgewerkt: 5 december 2022

Avontuurlijke speelplaats geopend naast de Poel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
15-07-2010


Op woensdagmiddag 14 juli 2010 opende de gemeente Amstelveen de avontuurlijke speelplaats aan de Noordelijke Poeloever (naast de Doorweg). De openingsceremonie werd verricht door wethouder John Levie en vele scholieren.

Speelplaats Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder John Levie helpt de kinderen het lint door te knippen


Op basis van adviezen van jongeren is er een ontwerp gemaakt voor de avontuurlijke speelplaats op de Noordelijke Poeloever. Dit ontwerp werd op 14 april 2009 aan omwonenden en andere geïnteresseerden gepresenteerd tijdens een inloopavond. Ontwerp- en ingenieursbureau Carve heeft samen met leerlingen van twee basisscholen, het ontwerp gemaakt.

Speelplaats Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De kinderen hebben de speelplaats onmiddellijk uitgeprobeerd en goedgekeurd


Speelplaats Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De kabelbaan is een groot succes


Vier enthousiaste groepen kinderen van basisscholen Het Palet en Piet Hein zich over het ontwerp gebogen. Samen met Carve hebben zij spelelementen geïnventariseerd, die zij graag terug wilden zien in het ontwerp.

Speelplaats Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De ijscokar van Mariska is druk bezocht


Avontuurlijke speelplaats aan de Poeloever

Het Keizer Karel College was ook betrokken met onderwijsformule Technasium. Brugklasleerlingen deden hierbij beroepservaring op voor de vakgebieden onderzoek en ontwerpen en ze kropen in de rol van een ontwerper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.