Bijgewerkt: 27 juni 2022

BAM Wonen levert 96 verduurzaamde, gasloze huurappartementen in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: BAM Wonen
17-03-2021

In opdracht van woningbelegger Vesteda heeft BAM Wonen 96 huurappartementen in Amstelveen verduurzaamd naar comfortabele, energiezuinige en gasloze woningen.

Voortaan voorziet stadsverwarming in warmte en warm water en koken de bewoners op de gekregen inductiekookplaten. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond. De verduurzaming brengt de appartementen van energielabel D naar energielabel A en resulteert in een jaarlijkse CO2-reductie van circa 105.000 kilogram.

'We zijn als Vesteda erg trots op het eindresultaat en samen hebben we weer een belangrijk stapje gezet richting een klimaatneutrale samenleving. We zijn de bewoners van Schokland enorm dankbaar voor hun begrip en geduld. Vooral de geluidsoverlast was voor hen niet altijd even makkelijk, mede vanwege het thuiswerken tijdens de coronamaatregelen. In overleg met BAM werden de werkzaamheden met veel geluidsoverlast alleen ‘s ochtends uitgevoerd, waardoor ‘s middags meer rust voor de bewoners ontstond', aldus Kees Korver (regiomanager) en Paul Ingram (specialist techniek) namens Vesteda.

'De afgelopen drie jaar hebben we meer dan 500 appartementen en woningen van Vesteda verduurzaamd. We zijn trots op deze ketensamenwerking waarin we de woningportefeuille toekomstbestendig maken', aldus Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen. 'In Amstelveen hebben we bewoners begeleid in de overstap naar gasloos wonen en koken. We gaven uitleg, maar ook een inductiekookplaat en nieuwe pannenset. Ik vind dat een mooi voorbeeld van samen verduurzamen en ik kijk uit naar vervolgprojecten met Vesteda.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De galerijflat aan de straat Schokland in de wijk Randwijck dateert uit de jaren 1960. BAM Wonen heeft de flat losgekoppeld van het gas en aan de stadsverwarming aangesloten


Nieuwe technische ruimte voor gasloos warmtenet. BAM Wonen heeft de bestaande flat in Amstelveen uitgebreid met een technische ruimte van 70 m² in de kelder. Hier bevindt zich het verdeelstation, waarmee de bestaande radiatoren via het bestaande leidingwerk zijn aangesloten op de stadsverwarming. De technische ruimte huisvest ook een voorraadboiler die alle woningen voorziet van warm water. BAM Wonen heeft hiervoor collectieve warmwaterleidingen in de flat aangebracht.

Overige energetische maatregelen die BAM Wonen heeft getroffen, zijn het aanbrengen van isolatiemateriaal tegen de bergingsplafonds en het na-isoleren van de spouwmuren. De appartementen zijn na de verduurzaming zowel energiezuiniger als comfortabeler. Voor bewoners betekent de overstap naar het gasloze warmtenet dat zij voortaan elektrisch koken en geen individuele boiler in de badkamer meer hebben. In Amstelveen is eveneens het ventilatiesysteem verbeterd. De nieuwe, drukgestuurde dakventilatoren maken het mogelijk dat bewoners op elk gewenst moment hun woning individueel kunnen ventileren.

Veilig en eigentijds. Op verzoek van de bewoners is de entree van de galerijflat vernieuwd. Naar een ontwerp van architect Jan-Peter Wenink bestaat de entree nu uit een glazen pui met overkapping inclusief verlichting voor een betere toegankelijkheid en een groter veiligheidsgevoel. Ook de ingang van de fietsenstalling is verbeterd met een elektronische toegangsdeur. BAM Wonen paste de bestrating aan en bracht markeringen aan voor een optimale toegang. Aanvullend op de verduurzamingswerkzaamheden heeft BAM Wonen groot onderhoud uitgevoerd. De onderhoudswerkzaamheden bestonden onder meer uit schilderwerk, reinigen van de gevels, het herstellen van het voegwerk van de kopgevels en het reinigen van de balkonhekken. Aan de voorzijde is het hekwerk vernieuwd. De Schokland-flat is daarmee zowel energetisch als esthetisch toekomstbestendig.

Over Vesteda. Vesteda is een Nederlandse woningbelegger die zich richt op het middenhuursegment. Het bedrijf belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars en heeft bijna 8 miljard euro belegd in Nederlands residentieel vastgoed. De verhuurportefeuille omvat ruim 27.000 woningen, hoofdzakelijk in economisch sterke gebieden en grootstedelijke regio’s.

Verduurzaming bestaande woningvoorraad door BAM Wonen. BAM Wonen heeft dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1.500 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 1800 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM-keur ontvangen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.