Bijgewerkt: 31 maart 2023

BBA: 'Hoe veilig is de Noord-Zuidlijn tunnel?'

Nieuws -> Regio

Bron: BBA
16-03-2009

BBA vraagt zich naar aanleiding van de ontstane situatie met de Noord-Zuidlijn af, hoe betrouwbaar de verdere bouw is. Hiertoe heeft ze aanvullende vragen gesteld in de Stadsregioraad Amsterdam.

De vraag van Burgerbelangen Amstelveen is hoe goed de kwaliteit van het gebruikte cement is. Bestuurders van cementwagens hebben aangegeven (exclusief rijtijd) twee uur te hebben staan wachten voor dat zijn hun lading konden storten aan de Vijzelgracht.

Het is voorgeschreven dat er maximaal anderhalf uur tijd staat vanaf het wegrijden van een cementcentrale tot aan het feitelijke storten. BBA wil dat onderzocht wordt of het is voorgekomen dat bij de bouw van de Noord- Zuidlijn die tijdslimiet van anderhalf uur is overschreden.

Zulks kan van levensbelang zijn. Daarom vraagt BBA aan het dagelijks bestuur deze vraag door te spelen naar de onderzoekscommissie. BBA moet er niet aan denken  als straks de metro eventueel klaar is, de zwakke plekken het begeven en er water in de tunnel stroomt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.