Bijgewerkt: 8 december 2023

BBA: Openbaar vervoer lijn 51 veilig stellen

Nieuws -> Regio

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
03-02-2009

BBA & zomeruitval Lijn 51: "Stadsregioraad moet actie ondernemen"

BBA wil, dat de Stadsregioraad actief onderneemt om de Openbaar Vervoer verbinding van Lijn 51 in de zomers van 2009 en 2011 zeker te stellen. Wegens werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn ligt Lijn 51 er in deze beide zomers opnieuw uit, zo is uit Amsterdamse informatie gebleken. Burgerbelangen Amstelveen (BBA) zal de Amstelveense regioraadsleden oproepen een initiatief tot goede verbindingen in de zomer te steunen bij de volgende stadsregioraadsvergadering.

David de Jong Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

David de Jong raadslid voor BBA, woordvoerder voor openbaar vervoer tijdens een raadsvergadering


De Stadsregio Amsterdam is opdrachtgever van het Openbaar Vervoer. BBA had begin december Amstelveens wethouder Tabak gevraagd actie te ondernemen en is blij dat de wethouder dit heeft opgepakt aangaande de werkzaamheden voor de zomer van 2009. "Het kan niet zo zijn dat het GVB bij voorbaat stelt dat 'technisch zaken niet haalbaar' zijn", Aldus BBA-raadslid David de Jong.

Vaker worden dit soort stellingen ingenomen, maar vaak is bij een echte wil een oplossing denkbaar. Een mooi voorbeeld is het behoud van Lijn 5 in 2007 die oorspronkelijk ook om technische redenen geschrapt zou worden, maar dankzij politieke wil is behouden. Gegeven is dat in zowel 2007 als 2008 Lijn 51 ook te maken had met langdurige zomerse inkortingen van de lijn.

"Het kan toch niet zo zijn dat van de 5 jaar, 4 zomers de doorgaande lijn er in feite uitligt vanwege werkzaamheden? Als je Openbaar Vervoer wilt promoten dan is dit een wel heel slecht visitekaartje," aldus De Jong die zich afvraagt waar de regionale coördinatie is gebleven die Stadsregio Portefeuillehouder Tjeerd Herrema had toegezegd te verbeteren.

Tram 51 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Tram 51 in de Westwijk


Ook vraagt BBA zich af waarom Lijn 51 in 2007 wel kon doorrijden naar Amsterdam-Zuid en nu ineens niet; In de oplossing van het GVB worden een directe verbindingen binnen Amstelveen tussen Amstelveen-Noord en Amstelveen-Zuid op de Beneluxbaan in de zomer onmogelijk gemaakt. "Techniek volgt de wensen, niet andersom, zou je hopen," aldus het BBA-raadslid.

De gemeente Amstelveen heeft deze zomer ook groot onderhoud gepland op de Beneluxbaan-Noord, waardoor een ongelukkige samenloop van werkzaamheden plaats vindt. Al eerder heeft BBA bij B en W aangegeven dat aangedrongen moet worden bij de Stadsregio Amsterdam op investeringen in de vervanging van het bestaand materieel om te voorkomen dat deze verouderd met alle gevolgen van dien over enige jaren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.