Bijgewerkt: 29 november 2021

BBA luidt noodklok toekomst sneltram 51

Nieuws -> Regio

Bron: David de Jong
04-06-2009

Directe verbinding naar Amsterdam Centraal moet blijven!

Stadsregio Amsterdam wil lijn 51 per 2012 inkorten tot Spaklerweg waardoor directe metroverbinding naar Amsterdam Centraal vervalt. BBA (Burgerbelangen Amstelveen) luidt de noodklok over de toekomst van sneltram/metrolijn 51. De Stadsregio Amsterdam wil dat per 2012 de voor Amstelveen belangrijke lijn 51 niet langer doorrijdt naar Amsterdam Centraal en voortaan eindigt bij Spaklerweg (bij de Bijlmerbajes). Daarmee zou de snelste verbinding naar Amsterdam Centraal komen te vervallen. Dit blijkt uit het ontwerp Programma van Eisen, op basis waarvan de Stadsregio Amsterdam per 2012 het GVB opdracht geeft om metro's, trams en bussen te laten rijden.

de Jong Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

David de Jong raadslid voor BBA, woordvoerder voor openbaar vervoer tijdens een raadsvergadering in 2008


"Het is onvoorstelbaar dat de Stadsregio Amsterdam dit voorstelt. Net zo onvoorstelbaar dat de Stadsregio er in het persbericht over de aankondiging van het programma van eisen er met geen woord over rept. Het lijkt er op dat dit een ordinaire bezuiniging is die onder het mom van andere kwesties wordt gepresenteerd, terwijl er feitelijk in de concessieperiode niet zo veel wijzigt ten opzichte van nu" aldus David de Jong, gemeenteraadslid voor BBA te Amstelveen. "Terwijl veel politieke partijen en bestuurders de mond vol hebben van goed openbaar vervoer, blijkt keer op keer hoe als het er op aan komt de OV-reiziger in de koud wordt gezet.

Hier zal het letterlijk gebeuren; Amsterdam Spaklerweg is immers als mogelijk eindstation van Lijn 51 een vrij gure en koude bestemming," aldus het BBA-gemeenteraadslid. Elke extra Overstappen geldt in het Openbaar Vervoer als een hindernis die drempels opwerpt. Slechts in enkele regels tekst wordt door de Stadsregio Amsterdam uitgelegd dat in feite niet geïnvesteerd wordt in een toekomstvastere Lijn 51 met beter materieel, maar dat de voorkeur aan een afbraakmodel wordt gegeven.

BBA zal zich maximaal inzetten om te voorkomen dat Lijn 51 over enkele jaren zal worden afgekapt en zal zich hard maken voor een blijvende doorgaande lijn naar Amsterdam Centraal. BBA heeft daartoe inmiddels vragen ingediend bij het Amstelveense College van Burgemeester & Wethouders en zal haar mening ook kenbaar maken bij de Stadsregio Amsterdam.

BBA wijst Amstelveners erop dat ook zij hun mening kenbaar te maken door een e-mail te sturen met hun mening over het schrappen van Lijn 51 tot Amsterdam Centraal Station. Via het adres inspraakov@stadsregioamsterdam.nl of per post naar de Stadsregio Amsterdam, inspraak concessie Amsterdam, Postbus 626, 1000 AP Amsterdam is dit mogelijk tot 20 juni 2009.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS