Bijgewerkt: 4 december 2022

BBA: 'praktische oplossing zorgcentrum Groenelaan'

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
14-04-2009

Het is duidelijk dat door het voornemen van Burgemeester en Wethouders (B en W) om toestemming te geven voor de plaatsing van een zorgcentrum in de wijk Groenelaan bij Maritsa zeer ernstige bezwaren bestaan bij buurtbewoners. Burgerbelangen Amstelveen begrijpt deze bezwaren en is hierover met wethouder Veenboer gaan praten. Daaruit blijkt, dat wethouder Veenboer een tijdsdruk voelt vanuit de huisartsen. Aangezien het wijzigen van een bestemmingsplan tijd kost, kunnen ze niet direct worden geholpen op andere locaties.

Maritsa Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De locatie aan Maritsa in Groenhof, waar een nieuw gezondheidscentrum moet komen, volgens de gemeente: de speeltuin


BBA is mede gezien de wens groen en speelplekken te behouden en de weerstand vanuit de buurtbewoners geen voorstander van de locatie Maritsa en wil een praktische oplossing. B en W zouden een tijdelijke vrijstelling kunnen verlenen met betrekking tot het bestemmingsplan, om het mogelijk te maken dat de huisartsen zich op tijdelijke locaties als bijvoorbeeld drive-in woningen kunnen vestigen.

Ondertussen kan in overleg met de buurt bezien worden, welke definitieve locatie de beste is. Vervolgens kan - indien nodig - een bestemmingsplan worden gewijzigd. In een later finaal stadium kan aan de definitieve locatie ook een apotheek en fysiotherapeut worden betrokken. Van belang is in overleg te treden om tegemoet te komen aan de wensen van de buurtbewoners.

BBA zou graag willen dat de Wethouder nog eens hierover in overleg gaat met de huisartsen. Op deze wijze zou tegemoet kunnen worden getreden aan het belang van zowel de huisartsen als de wijkbewoners. Zo kunnen zowel groen, speelplekken én huisartsen behouden blijven voor de wijk. BBA zal de wethouder vragen deze praktische oplossing in te zetten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.