Bijgewerkt: 18 april 2024

BBA: 'wethouder Veenboer moet zorgdragen uitvoering eigen toezegging'

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
20-01-2009

Wethouder Veenboer moet zorg dragen eigen toezeggingen na te komen aangaande Amstelveen College. Dit is de conclusie van BBA, nadat deze informatie heeft verkregen over de opdracht van de stuurgroep die een studie doet naar de toekomst van Amstelveen College.

Veenboer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Dolf Weenboer (PvdA) wethouder onderwijs, jeugd en zorg tijdens een commissievergadering



In oktober 2008 zei wethouder Veenboer de raadscommissie Burgers & Samenleving toe "dat er objectief naar alle opties zal worden gekeken" in reactie op een breed in de raad gedragen verzoek daartoe van BBA en de VVD.

Uit informatie over de stuurgroep waarin wethouder Veenboer zelf zetelt, blijkt dat deze zichzelf de opdracht heeft gegeven een 'gedragen voorstel over de wenselijkheid van verdere verzelfstandiging van het Amstelveen College'  te formuleren. Dat is iets anders dan objectief naar alle opties te kijken.

De wethouder had destijds ook gesteld dat ook rekening moet worden gehouden met het gegeven dat de Tweede Kamer een fusietoets en fusiestop wil.

BBA zal wethouder Veenboer in de komende commissievergadering Burgers & Samenleving vragen zijn eigen toezegging gestand te doen en vragen waarom hij accoord kon gaan met een wenselijkheidsonderzoek, terwijl duidelijk is dat alle opties objectief bekeken dienen te worden.

Overigens zal BBA de wethouder ook op het hart drukken dat inmiddels ook de minister van OCW, Plasterk, van mening is dat er een fusietoets moet komen en tot die tijd er een fusiestop moet zijn.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.