Bijgewerkt: 1 maart 2024

BBA: wijzig begroting 2009 en stel behandeling uit

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
14-10-2008

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) wil dat de behandeling van de begroting 2009 wordt uitgesteld opdat er een gewijzigde begroting kan worden voorbereid.

BBA is ernstig bezorgd over de consequenties van de beslissing van het College van Burgemeester & Wethouders om 15 miljoen euro bij de IJslandse bank Landsbanki onder te brengen.

'Dit geld is publiek geld dat de gemeente in beheer had. Het is extra kwalijk dat terwijl al maanden duidelijk was dat deze bank behoorlijke risico's liep, dit Amstelveense geld aldaar was ondergebracht,' aldus fractievoorzitter Linda Roos.

BBA wil dat alle mogelijke informatie over hoe dit alles heeft kunnen gebeuren openbaar wordt gemaakt. Zo kan duidelijk worden hoe het College van Burgemeester & Wethouders de risico's die verbonden zijn aan financieringsfuncties, beheerst. Dit moet leiden tot een openbaar verantwoordingsdebat.

Omdat 15 miljoen euro aan mogelijk verloren gelden een forse impact heeft op de begroting en de economische omstandigheden in een razend tempo zijn gewijzigd, wil BBA dat het College van B&W de gemeenteraad een gewijzigde begroting voorlegt die in december behandeld kan worden. Een aantal grote projecten dat veel geld kost zou bijvoorbeeld op de langere baan moeten worden geschoven als het aan BBA ligt. De huidige begroting houdt geen rekening met deze gewijzigde situatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.