Bijgewerkt: 18 september 2021

BOB-wintercampagne 2010

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland / Kennemerland
25-01-2010

De politie Amsterdam-Amstelland en politie Kennemerland hebben in navolging van de BOB-wintercampagne weggebruikers vrijdagavond 22 januari 2010 gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol in de omgeving van sportkantines.

Door politie Amsterdam-Amstelland werd gecontroleerd in o.a. Aalsmeer, Amstelveen, Diemen en Ouderkerk aan de Amstel en door politie Kennemerland werd gecontroleerd in gemeente Haarlemmermeer.
Tegelijkertijd werden door de wethouders van Verkeer en van Sport van de gemeente Haarlemmermeer in de naastgelegen sportkantines BOB-sleetjes uitgedeeld aan de echte BOB's. Ook tijdens de alcoholcontroles door de politie, deelden medewerkers van Veilig Verkeer Nederland de gewilde BOB-sleetjes uit aan de gecontroleerde nuchtere bestuurders.

BOB Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Een BOB sleutelhanger: 'Bewust Onbeschonken Bestuurder'


-In Aalsmeer en Amstelveen moesten 1.083 bestuurders blazen en werden in totaal 6 personen aangehouden; drie van hen bleken na de ademanalyse binnen de wettelijke marges te blijven. Tegen de overige drie werd proces verbaal opgemaakt en een van hen bleek nog vier openstaande boetes te moeten betalen.

- In Diemen en Ouderkerk a/d Amstel moesten 1.627 bestuurders een blaastest afleggen werden 5 drankrijders aangehouden. Daarnaast werd een bestuurder aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan en een bestuurder werd aangehouden terzake belediging.

- In de Haarlemmermeer moesten 856 bestuurders blazen en had vrijdagavond 1 automobilist te diep in het glaasje gekeken: hij werd aangehouden op de Altenburg in Hoofddorp. Geen van de aangehouden drankrijders heeft zijn rijbewijs hoeven inleveren.

Om het alcoholgebruik in het verkeer effectiever aan te pakken, heeft de Stadsregio Amsterdam de samenwerking gezocht met politieregio's Amsterdam-Amstelland en Kennemerland, het Openbaar Ministerie, Veilig Verkeer Nederland en de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Deze twaalf organisaties werken tijdens BOB-wintercampagne samen om de boodschap "Bob blijft fris!" uit te dragen aan het publiek.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.