Bijgewerkt: 17 april 2024

Bach Ensemble Amsterdam speelt in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
28-08-2013

Op zondag 8 september 2013 werkt het Bach Ensemble Amsterdam (BEA) voor het eerst mee aan de eerste muzikale vesper van dit seizoen in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A in Amstelveen. De cantate Warum betrübst du dich, mein Herz (BWV 138) en enkele delen uit de Missa brevis (BWV 235) van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd. Aanvang 17.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.  Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur, koffie en thee staan klaar!

kruiskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Kruiskerk in Amstelveen


De cantate Warum betrübst du dich, mein Herz is voor het eerst uitgevoerd op 5 september 1723. Bach was toen enkele maanden als cantor werkzaam in de Thomaskerk. Cantate BWV 138 behoort daarmee tot de eerste die hij in Leipzig maakte. Hij 'experimenteert' nog met vormen en deze cantate heeft een opzet die hij in latere niet meer herhaald heeft.  De cantate ontleent de titel aan een Luthers lied uit 1561 (dichter onbekend).

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit ruim 30 jonge, enthousiaste musici. Het ensemble, opgericht in oktober 2012, stelt zich ten doel de muziek van J.S. Bach (1685-1750) op 'moderne' instrumenten zo historisch verantwoord als mogelijk is, uit te voeren.

Orkest en koor bestaan uit goed geschoolde amateurmusici die onder professionele begeleiding een hoog uitvoeringsniveau nastreven. Het koor heeft in de persoon van de bas Michiel Meijer een eigen repetitor. De muzikale leiding is in handen van dirigent en violist Paulien Kostense, die samen met Michiel Meijer de artistieke leiding van het ensemble heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.