Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Bach-solocantate in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
07-01-2015

'Ich habe genug' is de titel van de solocantate van Johann Sebastian Bach die op zondag 18 januari 2015 wordt uitgevoerd om 17.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A. Bert 't Hart vervult als bas de rol van Simeon. Kees Verheijen (hobo) en Ruña 't Hart (1e viool) verlenen solistische medewerking en worden ondersteund door Elisa Karin Tavenier en Maria 't Hart (altviool).

Het basso continuo bestaat uit Rocus van den Heuvel (kistorgel), Marieke Bakker (cello) en Jaap Cohen (contrabas). Organist is Henk Trommel, liturg ds. Niek Scholten uit Amsterdam. De muzikale vesper begint om 17.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Kruiskerk in Amstelveen


Uitgevoerd wordt de solocantate BWV 82 'Ich habe genug' van Johann Sebastian Bach. Een solocantate houdt in, dat een solist, in dit geval een bas, de vocale delen (aria's en recitatieven) zingt en er geen koorpartijen en koralen zijn. De inhoud in het kort: een oude man, Simeon, vindt zijn leven voltooid nu hij de pasgeboren Jezus in zijn armen heeft mogen houden. We horen wiegende, beschouwende en tegen het eind opgewekte muziek met mooie melodieën van strijkers en hobo.


Ontmoeten in Westwijk!

Zin om met mensen uit de buurt te eten? Om aan tafel met elkaar in gesprek te gaan? Hoe leuk kan dat zijn! Dat kan weer op donderdag 15 januari 2015 in het dagcentrum van Ons Tweede Thuis aan de Augusta de Witlaan 2 in Westwijk. Mensen uit de Protestantse Wijkgemeente Amstelveen-Zuid zijn de initiatiefnemers voor deze maaltijden.

De kosten van een maaltijd bedragen € 7,- inclusief een drankje vooraf en een toetje. Inloop vanaf 18.00 uur. De maaltijd begint rond 18.30 uur. Wil je mee-eten? Al of niet vegetarisch? Zin om mee te koken? Geef je uiterlijk op voor maandag 12 januari 20.00 uur bij Jacqueline Meij, telefoon 06 – 48 75 00 78 of e-mail eteninwestwijk@pwaz.nl . Kijk voor meer informatie op www.pwaz.nl


Cursus religieuze kunst in Kruiskerk Amstelveen start 22 januari

Op donderdag 22 januari 2015 van 19.30 – 21.30 uur start een cursus van drie avonden over religieuze kunst in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. De volgende avonden zijn op 29 januari en 12 februari. Kunst wordt boeiend en wekt nieuwe interesse als je het religieuze verhaal, of het tijdsbeeld erachter doorgrondt. Dr. Anique de Kruijf, conservator bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht, vertelt in deze drie avonden iets over Italiaanse kunst: De Sixtijnse Kapel, Franciscuskerk Assisi, Santa Maria Maggiore Rome. Aanmelden bij Ria Keijzer, 06 - 50 22 82 50, keijzer@kruiskerk-amstelveen.nl . Kosten: € 15,- voor drie avonden. Inschrijving kan alleen voor de gehele cursus. Maximaal 35 deelnemers. Meer informatie www.kruiskerk-amstelveen.nl

Je staat oog in oog met prachtige, opmerkelijke, wonderlijke, onbegrijpelijke, intrigerende of beroemde schilderingen. In een kerk, op een gevel, in een boek. Je zou er meer van willen weten. Want waarschijnlijk zou je er dan extra van genieten. Kunst wordt boeiend en wekt nieuwe interesse als je het religieuze verhaal, of het tijdsbeeld erachter doorgrondt.

Herkent u dit? Ontbreekt het u aan basiskennis, of is die toe aan een opfrisser? Dan is dit uw kans! De cursus wordt gegeven door dr. Anique de Kruijf. Zij is kunsthistorica en geniet bekendheid als docent, onderzoeker en auteur. Ze werkt als conservator bij het Museum Catharijneconvent in Utrecht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.