Bijgewerkt: 25 juni 2024

Bachcantate in de Kruiskerk Amstelveen op zondag 17 april

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
06-04-2016

Op zondag 17 april 2016 begint 's middags om 17.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, een muzikale vesper waarin van Johann Sebastian Bach de cantate 'Ihr werdet weinen und heulen' (BWV 103) wordt uitgevoerd. Vanaf 16.30 uur is iedereen van harte welkom, koffie en thee staan klaar. Om 16.40 uur is er voor geïnteresseerden een korte uitleg over muzikale bijzonderheden van deze cantate. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Freek de Vries - 2015)

Vespercantorij van de Kruiskerk Amstelveen


De cantate is door Bach gemaakt voor de derde zondag na Pasen (zondag Jubilate). Verdriet en blijdschap, klagen en juichen zijn de emotionele contrasten die erin worden uitgebeeld. Verdriet bij Jezus' vrienden, omdat hij niet meer in levende lijve bij hen is en vreugde, omdat hij toch steeds in hun leven aanwezig zal blijven.

De cantate heeft een rijke muzikale vormgeving. Naast de instrumentale barokkern van strijkers en basso continuo spelen hobo's, trompet en sopranino mee. Twee vocale solisten, Mirjam Schreur (alt) en Aart Mateboer (tenor) zingen aria's en recitatieven. De Vesperscantorij zingt de koorgedeelten en Henk Trommel, cantor-organist van de Kruiskerk, heeft de muzikale leiding. Liturg is musicus-theoloog Hanna Rijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.