Bijgewerkt: 26 mei 2024

Badminton Nederland probeert WK 2014 binnen te halen

Nieuws -> Sport

Bron: Badminton Nederland
14-07-2011

Badminton Nederland gaat proberen het wereldkampioenschap individueel 2014 binnen te halen. Er zal binnenkort een bid worden uitgebracht met Amsterdam als 'host city'. Mocht het bid tot een succes leiden, dan zal het WK hoogstwaarschijnlijk gehouden worden in de Ziggo Dome, een nieuw entertainment- en sportcentrum dat wordt gebouwd naast de Amsterdam ArenA.

Aan het bid wordt inmiddels hard gewerkt. Hiervoor is ook de hulp ingeroepen van het in Geldrop gevestigde bedrijf Make-it-Happen. Eigenaar Ton van Happen, die o.a. al enkele zeer succesvolle WK's tafeltennis in de markt zette - onlangs nog in Rotterdam Ahoy - werkt mee aan de bidprocedure. Vermoedelijk zal rond november 2011 bekend zijn aan welk land dit WK wordt toegewezen.

van der Meer Amstelveen
(Foto Rien Hokken - 2011)

Ted van der Meer, voorzitter van Badminton Nederland


"Voor Badminton Nederland zou dit evenement een unieke kans zijn om de allerbeste badmintonners ter wereld, in alle disciplines, in actie te zien. Het is een geweldige 'kapstok' om de komende jaren allerlei activiteiten aan op te hangen," aldus bondsvoorzitter Ted van der Meer. Hij voegt er wel aan toe dat de verwachtingen niet al te hooggespannen mogen zijn: "Er zijn vast meer kapers op de kust, maar onze bond heeft een prima reputatie als het gaat om het organiseren van internationale evenementen, dus kansen zijn er altijd."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.