Bijgewerkt: 29 november 2022

Bana de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen is beëdigd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-07-2021

Voor de gemeenteraadsraadsvergadering van Amstelveen van donderdag 7 juli 2021 had burgemeester Tjapko Poppens de nieuwe kinderburgemeester Bana (10) officieel geïnstalleerd.

Er werd afscheid genomen van Elina de kinderburgemeester tussen 2020-2021. Daarna kreeg Bana de speciale ambtsketen en ze mocht haar eerste openbare toespraak gehouden voor de aanwezige raadsleden en Frank Berkhout (D66) wethouder Jeugd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Bana de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen met burgemeester Poppens in de raadzaal


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Bana de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen is een heel vrolijk kind en ze vertelt over haar vele plannen, onder andere dat op school meer Engelse taallessen gegeven moeten worden


Boordevol ideeën
De nieuwe kinderburgemeester Bana gaat na de zomervakantie naar groep 7 van de Willem-Alexanderschool. Ze wil zich inzetten voor het geluk van alle Amstelveense kinderen. Veiligheid staat hoog op haar wensenlijstje, ze vindt het belangrijk dat kinderen veilig van en naar school kunnen komen. Bana zit vol ideeën en heeft veel zin om aan de slag te gaan.Uit een groep van 20 kinderen van verschillende basisscholen werd 10-jarige Bana gekozen van de Willem-Alexanderschool. Ze vormt samen met de andere 19 kinderen de nieuwe kinderraad van Amstelveen voor 2021-2022.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.