Bijgewerkt: 26 november 2022

'Banken steun, Schiphol dreun'

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
12-02-2009

Voorzitter Mathi Bouts van de ondernemingsraad van KLM noemt de actie van het personeel van KLM, Schiphol, Martinair en transavia.com “een groot succes”. De ondernemingsraden van deze bedrijven voerden op woensdag 12 februari 2009 in Den Haag actie tegen de tickettax. Zij wilden minister Bos van Financiën duidelijk maken dat de tax teveel banen gaat kosten.

KLM Amstelveen
(KLM - 2009)

De flyer van de actie: 'Banken steun, Schiphol dreun'


Er liepen een paar honderd luchtvaartmedewerkers mee, die luidkeels de leus “banken steun, Schiphol dreun” scandeerden. Bouts overhandigde Bos een spotprent met de verkeerstoren van Schiphol die een dreun krijgt van een bokshandschoen.

Minister Bos kon nog geen definitieve toezeggingen doen, maar gaf wel aan dat minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de kostenpositie van Schiphol laat onderzoeken. Eurlings zei vorige week niet uit te sluiten dat de tickettax moet verdwijnen.

De tickettax beschadigt de concurrentiepositie van de luchtvaart in Nederland. De ondernemingsraden vrezen voor de werkgelegenheid als de tickettax niet verdwijnt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.