Bijgewerkt: 19 april 2024

Basisschool De Triangel opnieuw in de prijzen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-05-2010

Voor het vierde jaar op rij deden Amstelveense basisscholen mee met het lesprogramma Toppie of Noppie van de gemeente Amstelveen. Op woensdag 28 april 2010 vond de prijsuitreiking van het project plaats. Dit jaar deden elf groepen mee met in totaal 170 leerlingen. Groep 8B van basisschool De Triangel maakte het meest prijsbewuste werkstuk en won de eerste prijs.

Triangel Amstelveen
(Foto Gem. Amstelveen - 2010)

Groep 8B van basisschool 'De Triangel'


Groep 8B van de Triangel bedacht een klassenfeest met het thema 'Beach'. De klas wilde een zo groot mogelijk bedrag schenken aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Om dit te bereiken vonden zij een sponsor, een gratis DJ en een kostenloze locatie. Dank zij hun prijsbewuste voorstel kon groep 8B nagenoeg het hele prijzengeld van 100 euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds schenken.

Bewust omgaan met geld

Het lesprogramma Toppie of Noppie is bedoeld om bovenbouwscholieren bewust te maken van hun uitgavenpatroon. Het bestaat uit vijf themalessen en een groepsopdracht. Hiervoor hebben leerlingen de keuze tussen het organiseren van een klassenfeest met een budget van 100 euro of een excursie ter waarde van 500 euro. Wat de groep bespaart komt ten goede van een zelf gekozen goed doel.

De groep met het winnende werkstuk krijgt het bedrag om het plan daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Indien er een deel van het budget overblijft, wordt dit geschonken aan een door de leerlingen gekozen goed doel. De leerlingen werkten het plan tot in de puntjes uit waarbij allerlei zaken aan bod kwamen. Zo stonden de werkstukken vol met begrotingen, het kiezen van een locatie, het regelen van een DJ, vervoer en het bepalen van een goed doel.

De gemeente biedt sinds 1995 schuldhulpverlening aan haar inwoners. Daarnaast blijft Amstelveen nieuwe preventieprojecten ontwikkelen. Zo vinden er budgetadvies gesprekken plaats met alleenstaande ouders, nieuwe Nederlanders en jongeren. Andere initiatieven staan op de rol. Het lesprogramma ‘omgaan met geld’ is mogelijk gemaakt door rijkssubsidies.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.