Bijgewerkt: 28 november 2022

Basisschool De Wereldbol moet sluiten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-02-2013

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen is akkoord met het voorstel van schoolbestuur Amstelwijs om per 1 augustus 2013 de openbare basisschool De Wereldbol te sluiten. De openbare basisschool in Orion 11 kampt al jaren met een te laag aantal leerlingen. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad dit onderwerp in maart.


Grotere kaart weergeven De openbare basisschool De Wereldbol in Middenhoven

Per 1 oktober 2012 telde de school slechts 24 leerlingen, waarvan de helft in groep 8 zit. Na afloop van het lopende schooljaar bestaat de school uit slechts 12 leerlingen. Omdat de bekostiging vanuit het Rijk stopt als een school minder dan 23 leerlingen heeft, is het om financiële en kwalitatieve redenen niet mogelijk deze langer in stand te houden.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Herbert Raat (VVD) wethouder Onderwijs


Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’Eerder was al sprake van sluiting. Gelukkig zijn we toen samen met het schoolbestuur, directie, MR-leden en gemeenteraad overeengekomen de sluiting een jaar uit te stellen, zodat veel leerlingen hun laatste jaar op De Wereldbol konden afmaken. De overgebleven leerlingen kunnen met ingang van het nieuwe schooljaar allemaal terecht bij De Pionier’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.